torsdag - 29/11

Nu när den första riktiga snön för säsongen har kommit så var det väl på tiden att även hästarna fick vinterkängorna på fötterna! Långben fick igår och Zally fick idag, skönt :)  
I morgon bär det av till Globen!! :)  jag måste komma ihåg mina biljetter som ligger i bilen.. måste! 
 
idag har jag försökt få lite bilder på småfåglarna som är kring maten som jag gett! 
Det var inte det lättaste kan jag säga, dom är sjukt snabba, och jag är sjukt seg! 
Men några bilder blev det, och här är mina favoriter än så länge ;  (ser dock häftigare ut i större format) 

Den här bara älskar jag, kan inte säga annat! 


Ett par enkla stillasittande fåglar! 


Här hängde varken jag eller kameran med, men det blev rätt awsome!





insåg just att jag inte alls kommer på vad en fågelfot heter? 
 
 

27/11

Satan, det är snart december!  
insåg att det var längsen jag uppdaterade.. 
I lördags var jag inte lugn många minuter, på fm fixade jag hästarna och stallet hemma, packade släpet fullt med spån och lite stängselstolp och körde över de till Harbo, lastade ur allting och fyllde sedan flera tunnor med korn som jag tog med för att krossa! 
 
Fixade klart allting med hästarna och gjorde mig i ordning och åkte in till stan där jag mötte upp Robban, Sanna och Danne, vi gick först till kött kök och bar och käkade middag :)  super gott var det!  :) 
Efter det gick vi vidare till bowlaget för en timmes spelande, kan inte säga annat än att vi var as dåliga allihopa ;) 
Tur var väl att vi höll oss på samma nivå, även om Danne vann! 

I söndags vart det först en sväng runt på stan, biltema och sen hööks innan jag träffade upp Sara och åkte till Ulva och deras julmarknad!  Det var mysigt, men det var väldigt litet, jag trodde det skulle vara stort! 
Sen gick vi ett varv på Gränby efteråt :) 

I går, måndag gick jag upp tidigt för att ta ut och fixa hästarna och sedan åka till stan igen, träffade Sara vid Årsta och gick med henne till 4-ever tatto där hon tatuerade in en älg, som till minne av pappa!  den blev jättefin även om den inte är klar ännu :) 

Nu har dessutom Certina börjat gå ut igen, självklart jätteglad! 
Vi har tagit bort fölboxen och har nu satt hästarna i varsin box, eller ja även eget stall så mina 4 står tillsammans. 
Fölis står alltså själv inne, helt utan konstigheter! 
Idag gick hon dessutom helt själv från mammas stall till hennes stall, utan att ens fundera på att morsan inte hängde med, hur bra som helst :):)  Stor hest! 
 
Vi har börjat grusat vid hagarna här hemma, och även fixat ett par stolpar i Harbo!

Igår gjorde jag och Robban negerbollar till kvällsfikat, dom blev typ hur goda som helst!! :)
 
 
 
Nu är det dax att sova så jag orkar upp i morgon! 
God natt :) 
 
 
 

FREDAG !!

Okej, min dag började inte bra.. 
Visst, okej det var första natten på 2 veckor som jag inte vaknat av att jag varit igentäppt och inte kunnat andas och jag var pigg även fast det är så himla mörkt ute.. 
Det mesta var som vanligt, jag gjorde morgon sysslorna i stallet, typ mellan 7- 9,20 ( skyndade mig in för att se Grey's avsnittet som går där på fm ) 

Men egentligen var jag bara arg och ledsen hela morgonen,  det är mycket som inte känns bra just nu, jag vill bara flytta hem, flytta hem och slippa allt trams. 
Bea och Nisse är på semester, super skönt, kan inte säga annat. Det är snart dax att börja fixa inför julen, få lite julstämning, glögg och pepparkakor, ljusslingor och sånt! 
Mamma vill vara ensam och vill att vi ska flytta iväg, men problemet är hästarna, jag måste få dom delade först innan jag kan åka, så det är typ största prio just nu eftersom mamma inte vill ta hand om dom.. 
Så jag ska börja packa och köra hem de saker som jag kan  :)  

Har dessutom haft en inlämningsuppgift som jag klurat på rätt länge nu, har dessutom tagit hjälp av mamma, men blev inte sådär jättemycket klokare.. 
Men med dagens dåliga eller snarare riktigt dåliga feeling så bestämde jag mig att jag skulle bli klar, och nu är jag äntligen färdig!! :):)  Det känns riktigt bra :):)  
 
Så nu ska jag skynda mig ut och rida Långben innan de andra kommer hem :)  
Vi tänkte kanske börja med att grusa vid hagarna idag.. 
Får se om det blir nåt! :) 

måndag.

Igår var det träning,  jag började med Zally som var rätt svår att beskriva, jag tror hon är lite trött i kroppen, hon fick vila idag och ska få gå några dagar lite lugnt bara rida ut och ha lite skönt. Hon var väldigt tung och lag väldigt mycket vikt i handen. Så jag får se om det släpper eller om vi får försöka hitta på något för att hjälpa henne på traven ;)  
Hon hoppade i alla fall snällt, det var inga större konstigheter! 
Sen var det Långben som gick rätt bra, han var lagom avslappnad men samtidigt hoppade han bra utan att vara sävlig, till en början på båda hoppade vi lite studs och småhinder och till sist hoppade upp lite på en oxer för att träna lite framben, där kändes Långben helt okej, han tog i och försökte och till slut lyckades han riktigt bra! 
Fick dessutom en liten hint på slutet av träningen att det faktiskt är dax att hitta en klubb att rida för, eller bara förnya vad man nu väljer..  Det lät som att Cia ville ha fler till elitlaget, jag har aldrig varit något fan av att rida i lag, det har jag knappt gjort, bara som liten  men det skulle såklart vara kul att vara med i en klubb där man känner lite folk och kan ha roligt..  Så jag funderar faktiskt på om jag ska byta klubb till nästa år!   Får se :):)  

Men i alla fall på kvällen var jag, Robban, Sanna och Danne på bio, filmen var bra och det var faktiskt riktigt mysigt att gå på bio en söndag, det kändes som en riktig bio-mys-dag. 
 
Den här dagen började med en ca halvtimme försovning,  helt okej.  Var galet trött :)  
Hade mina 3 timmars stalltjänst med fodring, utsläpp, promenera med Certina som står inne fortfarande, Långben var inne som sällskap så han fick gå ut och longera lite lugnt i skritt och trav. 
Sen var det mocka, vattna, allt sånt där.. 

När jag äntligen var färdig var det bara att hoppa in i duschen för att åka vidare till stan för en Cupido lunch med Sanna :)  Det blev som vanligt mest tissel och lite tassel, vi svängde dessutom in på stadium för att hon skulle köpa tejp! 

Efter det for jag hem, gick lite mer med hästarna och sen var det plugg som gällde ett par timmar. 
Sen hjälptes mamma och jag åt med hästarna, bytte bandage på Certina och det såg faktiskt bra ut, skönt!  
Så nu har hon fått ett nytt fräscht bandage, i morgon ska jag försöka mig på att göra ett bättre skydd att trä på, som en strumpa som gör att hon kan vara ute och gå utan att bli blöt och lortig! 

Efter middagen har mamma suttit med mig och hjälpt mig med min inlämningsuppgift som jag har försökt mig på flera gånger utan att lyckats, vi löste det inte helt, men vi är nära, så nära!!  :))    Ska försöka ännu mer i morgon!  
 
 
älskling,  du är bäst  ♥ 

Nu ska jag sova så jag orkar upp i morgon, i tid!  :) 
Godnatt! :):) 
 
 
 

året som gått -

Ja även om inte året är helt slut än så är ändå årets säsong slut. 
Frågan är , hur har året varit, vad har hänt, vad har blivit bättre, vad behöver jobbas mer på!  
 
Vad har hänt det här året egentligen, Långben kom igång ganska sent, han fick en riktig vintervila förra vintern och han reds inte på över en månad..  Det var bra med tanke på att han var hur glad som helst när vi väl kom igång igen och han hade verkligen humöret på topp!   Dock tog det väldigt lång tid att komma igång igen efteråt..
Jag började med någon p&j - där han överlag kändes bra! 
Bland annat åkte jag till Heby där han fick till ett par helt okej språng : 
 
Det bästa började nog när jag började träna för Cia, och om jag inte minns helt fel var det någon gång i början av Mars. Till en början så låg allt fokus på att få honom lång & låg, att han skulle börja arbeta ordentligt med ryggen och få lite mer muskler för att bli stark och orka hoppa på rätt sätt. 
Kan tillägga att Cia inte gillade honom alls, han var som ett hopplöst fall.. 
 
Passade på att låta honom löshoppa några gånger under våren när Sanna löshoppade sin 3-åring inför 3-års testet. Jag trodde jag skulle behöva ringa djurambulansen eller nåt med tanke på hur dålig han var unghäst, han kunde knappt ta sig över hinderna,  men nu tyckte han mest bara att det var skitkul! 
Även här såg man hans svaga punkt, ryggen.. 


Men med mer och mer hjälp i ridningen och med hjälptyglar så har han äntligen börjat få en fin överlinje, även om han fortfarande är lite tanig just där. 
 
Sen kom ett annat problem fram, just att han blir så spänd när han åker bort och kommer till nya ställen, och när han väl slappnar av på framridningen så byter man bana och han är lika spänd igen. 
Han började hoppa lite småklasser bara för att komma ut, men till slut gav jag bara upp, ju mindre hinderna är desto fjantigare blev han. 

Så jag har försökt nöta på med ganska många starter för att få honom till att slappna av. 
Det jag har kommit fram till är att jag måste rida så mkt som möjligt innan starten, galoppera runt så länge  jag kan så han hinner slappna av väl inne på banan. 
I början av året fick han ett par dåliga starter med 12 fel, vet inte om han fått mer men det var helt enkelt inga bra rundor. 
Men hela sommaren, slutet av året så har han blivit mkt stadigare, även om han fortfarande inte är helt avslappnad så har han blivit bättre och han framför allt gjort bättre resultat. Han pendlar mellan 0 fel 4 fel och om han har en dålig dag så 8 fel. 
Men det är ändå inte dåligt med 8 fel så jag kan inte annat än vara nöjd med hans utveckling. 
Framför allt så har han börjat lära sig HUR man ska göra när man hoppar ett hinder, man ska inte bara ta fart och kasta sig över utan man ska hoppa. 

 
Målet med året var att han skulle bli stadig, på så många sätt som möjligt och kunna göra bra rundor. 
Det tycker jag att han har gjort, och nu kan han bara bli bättre! 
Han har gjort bra rundor i 125, fått några helt okej placeringar och främst utvecklat sin hoppning.
Han har hoppat en del större hinder på träning, upp tom 150, vilket han kan göra lätt som en plätt, han måste bara veta hur.  Kapacitet har han visat att han har, massor, så jag hoppas den visar sig lite mer en vacker dag.

Det som jag nu ska försöka jobba på under vintern är fortfarande att stärka hans överlinje ännu mer, ska försöka klättra så mkt som det går, så länge vädret tillåter att det fungerar. Det ska bli en hel dek teknik och styrke övningar allt för att han ska bli ännu bättre till nästa säsong. Så iår blir det absolut ingen vila som förra året.. 
Ska även försöka få honom ännu mer följsam, få honom till att tycka att det är roligt att kämpa! 
Får se hur det går!  
 
 
 
 
Zally då.. 
Hon kom till mig i juli, har nu varit i mina händer i 4 månader och har helt klart gjort framsteg!
När hon kom var hon mer vild än tam, Robban fick hjälpa mig och hålla henne i lina när jag skulle rida! 
Det blev bättre efter någon vecka när hon börjat bli lite stabilare i sig själv. 
De första sprången jag tog var små små plutt hinder, och mycket bommar. 
Även där försökte hon kasta av mig många gånger, men har än så länge bara lyckats 1 gång på hela tiden. 
Hon blev mer och mer ridbar och jag hoppade henne mer och mer, började rida ut lite grann och skapade bättre och bättre samspel och förtroende hela tiden. 
Hon har varit med på några träningar, vilket har gått suveränt bra, hon är lugn och sansad i transporten, det enda är väl att hon är lite skygg eller vad jag ska kalla det mot andra hästar - så jag försöker hålla mig lite på avstånd så att hon inte ska bli allt för spänd. 
Hon fick börja med ett par p&j hon med och det var inga som helst problem, hon hoppar allt och är väldigt okomplicerad. 

Nu är säsongen slut och hon har gjort 1 start i 90 cm med 4 fel, och sen har hon efter det gjort 4 starter i 1m felfritt.  Helt okej start i karriären :) 
 

Hennes vinterplaner blir att såklart befästa så många hjälper som möjligt, det blir mycket markarbete och dressyr jobb för att få alla knappar på plats. Men även här mer muskler och styrka och för hennes del i hela kroppen. Mycket teknik jobb för att ha henne på rätt spår hela tiden, och försöka få henne snabb i reaktionerna och se till att hon har stenkoll på var hon sätter fötterna! 
Hon är väldigt tunn i hullet och jag försöker mata på henne så mkt det går, jag hoppas hon ska hinna bli rund och fin till nästa säsong!  :):) 

 
Nu ska jag gå ut och göra hästarna klara för att åka på träning!  
 

FREDAG !!

Vilken bra dag det har varit idag!   Blir helt lycklig i kroppen :):)  
Hästarna har varit duktiga, det har varit rätt bra väder, jag har varit i stan och gjort av med pengar.. ?
Varit vid graven, tänt ett ljus och snackat lite skit!  :) Det är på något sätt så skönt att prata av sig ibland, utan att någon annan än pappa hör, det är verkligen en lättnad i det jobbiga vardagslivet.. 
Idag har det gått 3 månader, 3 månader!  Nu springer inte tiden iväg, den rusar..
Älskade pappa.  

Pencillinsprutan som igår var extremt nervöst (första gången jag sprutade häst)  gick suveränt även idag, försökte få mamma till att spruta men hon ville då inte! Och hon tyckte det var viktigare att jag lärde mig än att hon skulle göra det..   jag har byggt ett bandageskydd så hästen kan vara ute och gå utan att bli blöt!
har dessutom mätt min lilla häst som faktiskt har växt hela 2 cm sen sist jag mätte! :)  
Har ätit god mat, druckit ett par glas vin, gjort och ätit en suveränt god efterrätt allt tillsammans med trevligt sällskap!  (dock lite äldre skala då det var mamma och pappas vänner) :)  

Och igår var dessutom riktigt bra med, shoppade ännu lite mer..  Ett par nya stövlar till mig, ett par vanliga skor till Robban som en liten överraskning, och en tröja till mig som avslutning! 
Avslutade kvällen med att åka in till stan tillsammans med Karro, Kristoffer och Robban för en middag på Il Forno :) 
Riktigt trevligt!  :):)  

Letade förresten som en dåre efter mina vantar i morse, men kunde inte hitta dom..  Sen dök dom upp! 
Dom hade blivit hästmat..  


Nu blir det till att sova några timmar innan stalltjänsten kallar igen..  I morgon är det träning och sen även bio med Sanna och Danne som gäller! :):)
ser fram emot en riktigt bra dag i morgon med...

Ensam med lite musik i öronen säger jag:
God natt ! 
 
 

en helt ovanlig torsdag!

ja det har då inte varit någon vanlig dag idag heller! 
Dagen började iofs som vanligt, utsläpp, fodring, frukost. 
Sen efter en stund så tog jag och mamma in tjejerna, rengjorde dom och lät dom stå inne tills det var dax för vaccination. När veterinären väl kom så tog jag in Långben och Zally så de fick först, sen tog jag Zelma och mamma Cayenne, efter det så gjorde vi indentitets grejset på lillan, som nu är färdig för att bli häst på riktigt, hon har fått ett namn och har blivit chippad och allt sånt där som görs :) Hon fick bli en "Bondbrud" och fick även ta efter en del av mammas namn så nu heter hon officiellt Black Skyfall- (jag vet att det är lite väl manligt) även om jag säger lilla loppan när jag pratar med henne!  
Alla hästarna och hundarna för den delen med tror jag blev i alla fall vaccinerade och vi har fått recept till avmaskning, så nu är det är lite ordning och reda!
Sen var det lunch, mamma och jag åt pannkakor som jag smetade ihop! 
Efter lunch kom även ambulatoriska ut och fick hjälpa mig med Certina, hon hade ett "balltramp" på höger bak och har nu fått medicin och ska ha boxvila med promenader i 3-4 dagar. Får se hur hon klarar det utan att bli helvild ;)  Hon kan däremot få en hel del sällskap av Långben som älskar att vara inne! 
 


 
Jag har dessutom "blivit med häst" på riktigt.  
Den lille skiten här nere står i mitt namn. 
Den första hästen som jag någonsin står som ägare på. 
Grattis till mig! :):)  

 
Har i alla fall varit ute och rört lite på hästarna, kvällsmatat och även ätit middag själv. 
Nu blir det nog en stund framför tv:n innan jag tar mig kväller!
I morgon blir det en sväg till stan för att inhandla lite mat åt hästarna på dagen, så får jag se om jag hittar på nåt mer eller inte!

onsdag!

Är fortfarande sjuk, men idag kändes det bättre, kanske för att jag tryckt i mig medicin hela dagen?  
Hästarna har blivit longerade båda två, allt för att spara på krafterna.. 
 
Har förövrigt inte gjort mkt alls faktiskt, mest bara varit sjuk och seg. 
Kollade för en stund sen på finalen från Flyinge, och nu är det Grey's så det kan väl inte bli sämre ;)  
Robban är ute och meckar med min bil, och när han kommer in har mamma tydligen fixat fika, så det blir ju ännu trevligare :) 

I morgon ska veterinären komma hit och vaccinera hästarna så det blir väl fullt upp antar jag. 
Ska bli spännanade att se hur lillen sköter sig..  Känner på mig att hon kommer bli lite lätt förbannad, hon är ju ganska lättretad!  

slut på reklampausen! 

måndag.

Fars dag. 
 
Den dag som ska tillägna ens kära underbara älskade pappa!  
Det kändes tomt, det kändes bara hemskt faktiskt, att inte ens kunna ge honom en kram. 
Det är fortfarande så konstigt, att någon så nära bara helt plötsligt slits bort från livet. Det är konstigt. 
Saknaden blir bara större och större, och det känns på nåt sätt bara tyngre och tyngre att åka till graven. 
Men eftersom det var fars dag så åkte jag självklart dit, och eftersom det inte var någon helt vanlig dag så fick han en marschall istället för ett vanligt tråkigt ljus som lite extra ljus i mörkret! 
 


Pappa och jag på Rhodos jag tror det var -06 men datumet stämmer inte.. 
Älskade pappa, du har verkligen lämnat ett tomt hål efter dig som aldrig kommer fyllas ❤

 
 
Tidigare på dagen var jag dessutom iväg med Zally på tävling, hon fick bara hoppa en klass - 1m och hon var felfri så nu har hon gjort 4 felfria rundor och får nu avsluta årets tävlingssäsong.  Blir nog någon pay&jump istället för att fortsätta kunna samla rutin och erfarenhet! 
 
 
På kvällen åkte jag och Robban till harbo för att äta middag med hans familj! 
Det var trevligt, men ändå inte eftersom jag fortfarande är så förkyld, känner mig ju helt isolerad och inte så trevlig. 
 
I lördags åkte jag in till stan, mötte upp Sara, käkade mat och gick på bio! 
Vi hade tänkt se skyfall, men eftersom det redan var så fullbokat så gick vi på möhippan istället, den var inte dålig, men inte någon höjdare heller. 
 
 
Idag har det varit lugnt, jag kom hem i morse eftersom vi sov i harbo inatt, fixade hästarna och stallet på en gång. Sen har jag pluggat en del och haft mysdag med lillhunden som inte riktigt får vara med i gänget där ute.. 
Sytt lite, tvättat lite, och tagit tag i ett par saker som bara inte blivit av tidigare. 
 
 

inte helt okej.

usch, jag är förkyld - det är inte trevligt kan jag säga. 
Vaknade halv 6 i morse av att jag knappt kunde andas, så det var bara att gå ner och hämta nässpray och försöka somna om. 
Igår tog jag det rätt lugnt, Zally fick vila och Långben fick följa med ut på skyddjakt - Zally trampade av sig båda bakskydden förra veckan ute på åkern, och det bästa sättet att hitta dom är såklart att rida runt och leta! 
Det enda som inte riktigt var så bra var ju att när jag väl hittade skydden och hoppade av för att ta med det så var jag ju tvungen att gå halva åkern för att kunna hoppa upp igen från en sten, jag skulle ju haft en liten ponny som var enkel att hoppa upp på och inte Långben ! :P
Vi har ju inte riktigt prioriterat att göra så mkt med fölet än, hon har mest gått i hagen och luffat med mamma, vi har hållt i henne i grimskaft men inte mkt mer, så nu har jag börjat träna med att gå med henne, inget hon tycker är allt för kul, men igår var hon riktigt duktig och protesterade nästan ingenting :) 
Det är ju dax att börja vänja henne med allt möjligt nu så dom kan få flytta med mig till Harbo sen :) 

Förresten så har vi bokat biljetter och ska åka till Globen, det blir på fredagen och jag längtar redan! 
Lär väl börja fundera över om det är något som behöver shoppas eller om jag bara kör på utan plan! :) 
Jag har dock insett att jag är i behov av en tvättmaskin, tror jag ska försöka lura på Robban att hjälpa mig med de där ;)  Det borde ju gå?  Eller ja, försöka går ju alltid !  
Ingen som har en maskin att tvätta hästgrejer i?  

FREDAG !!

Fredagmorgon och jag är helt slut som människa idag, lite smått förkyld som jag varit hela veckan som är en bra ursäkt till att bara ligga i soffan och läsa! :) 
Igår var det full rulle, förmiddagen spenderades i stallet, gjorde färdigt och var ute och red.
Zally var helknäpp, hon fick hoppa lite eftersom hon ska tävla i helgen och hon var bara knäpp.
Hon hoppade hur bra som helst, men bockade typ hela tiden och flänger med huvudet, tycker livet är skitkul! 
Sen typ vid lunch kom Tony hit över en fika, alltid lika trevligt! :) 
Efter det var det raka vägen till nästa stall, träffade Madde & Jennie och red först Sessan och blev sen kvar och red Maddes lilla ponny tillsammans med de andra :)  Det var lite flummigt där ett tag, men ganska kul ;)  
Fina Sessan!  Med öronen framåt ;)
 
 
Sen åkte jag hem igen, käkade mat, nattade hästarna och sjönk ner i soffan till twilight! 
idag blir det plugg, så mkt jag bara orkar! 
Saknar faktiskt min lilla misse lite grann, fina bums! 


onsdag!

En bra onsdag! 
Var lite trött i morse eftersom jag var uppe sent igår så jag tog det rätt lugnt, tog ut hästarna och gav alla mat innan jag gick in för att äta frukost och plugga lite i soffan :) 
Har även varit på promenad med 2 hundar, ridit - Zally fick en härlig skogstur! 
Fixat allt i stallet och allt annat runt om så nu är bara kvällsmaten kvar att ge. 
 
Tror jag ska måla naglarna ikväll? 
Det är inte allt för ofta, men ändå känner jag mig alltid mycket trevligare med lite färg! 
Det är btw något som jag tycker är väldigt överskattat, naglarna och alla dessa förlängningar.. 
Självklart är det kul ibland, jag hade ju det när jag tog studenten, och ja jag kände mig väldigt fin med fina naglar, och jag förstår att när man väl börjar kan det vara svårt att sluta om man gillar de, men jag skulle aldrig vilja ha de hela tiden, då blir det ju inge speciellt att sen fixa till dom vid nåt speciellt tillfälle!
jag är helt klart för vanliga naturliga naglar helt enkelt! 
hiss på vanliga naglar :) 
 
 

tisdag -

idag vaknade jag upp i Harbo eftersom jag åkte dit igår kväll. 
Robban meckade lite med bilen, bytte bromsar eller nåt sånt medan jag lagade mat! 
Det slutade med att vi båda somnade framför tv:n och eftersom Robban sa att han va förkyld så gav jag 17 i att säga åt honom att följa med till sängen, nog för att han kom lite senare ändå.. 
Vaknade i morse och gick upp,  ja men då låg han fortfarande, eller igen på soffan! 
Alltså hemma från jobbet för att han var sjuk,  vad är det med killar egentligen? Det är så synd om dom så fort det kommer en liten förkylning? 
Aja,  han hjälpte mig i alla fall att sätta upp mina schabrakhängare, dock ska det upp lite mer men det kommer sen :)  

Såhär blev det: 
 
Täckeshängaren orkade han däremot inte hjälpa till med så det får väl bli en annan dag då! 
 
Slänger in en bild (dålig mobilbild) från i söndags, en hel del ljus som stod på graven, myspys! 
 
 
Nu har jag precis kommit hem och ska ta mig ut i stallet för att rida hästarna och fixa klart allt för kvällen! 
Ska även försöka mig ut på promenad med Tia när hästarna är klara, och sen till kvällen blir det nog soffläge till twilight!  :)  

beslutsångest

jag har länge funderat på att tatuera mig, det är något jag har velat hur länge som helst. 
Men vad?  det är det svåraste, vad ska man göra?  Det ska vara något man vill ha kvar, något som passar in på mig som person men samtidigt något som faktiskt betyder något.. 

Jag har kikat på lite olika saker och jag tror jag kanske har kommit på vad jag skulle kunna göra, ja- jag kommer nog hinna ändra mig ett antal gånger ;)  

Man blir ju så sugen att göra nåt så fort man kollar lite .. 
 
 

5 november 2012

I helgen har det varit mkt häst -
Tävling i lördags, Zally gick 1m och var felfri så hon fick en rosett- hon skötte sig bra! 
Gjorde fortfarande några språng rakt upp och inte så mycket framåt, ska försöka hitta ännu lite bättre flyt nu i veckan!  Men hon gick bra på framridningen, det var inte allt för många samtidigt så det var perfekt för henne! :) 
Långben gick 110 120 och skötte sig mkt bättre än i Högbo, han var felfri i 110 och fick en rosett. I 120 var han helt okej men vi fick ett dåligt pet, kom lite för mycket ur sväng då det var en tidshoppning som jag iofs inte red direkt fort men ändå! 
Sanna var med mig och hjälpte till,  så jag fick lite fina bilder från framridningen! :)  

Här är Zally: 
  
 

 
Här är Långben: 
 
 
 

 
Igår åkte jag iväg på träning, men eftersom vi skulle till kyrkan på kvällen så det blev bara Långben som fick åka, han är den som är mest i form för att gå två dagar i rad, och han skötte sig faktiskt bra, jag var väldigt nöjd med honom, han var lugn och avslappnad och hoppade helt okej! 
Han fick gå på det 3-delade och graman, det är väldigt skönt att rida honom på vanligt bett då och då, han blir en helt annan häst att rida :)  Vi fick hoppa lite blandat, först travhoppa fram, sen hoppa en liten serie med en avslutande oxer som höjdes lite grann och längdes en hel del!  Perfekt för Långben att få ta i lite utan att hoppa högt..  
Sen provade jag rida Sessan lite grann, det var lustigt, hon var faktiskt himla rolig att sitta på, även om det blev ett par sparkar i väggen och i luften så känns det att hon älskar att hoppa! Hon var extremt känslig, så det var inte det allra lättaste ens att komma bra på hinder, men det löste sig ganska bra ändå!  Jag hoppade en av banorna som vi fick hoppa, och det gick bra tyckte jag, hon kastade inte av mig och hon var inte helt omöjlig ;)  
Hon hoppade dessutom superfint med Madde, har nog aldrig sett henne hoppa så bra som igår!
 
Här är ett par bilder: 
 Öronen framåt?
 
 
Igår kväll var vi i alla fall till kyrkan, där dom läste upp alla som dött under året som gått!
Det var såklart väldigt mycket ljus och väldigt fint på graven och allt sådär. 
Efteråt åkte alla vi som var där för pappa hem hit och vi bjöd på fika. 
Det var trevligt :)  
 
Idag blir det pluggande, lite ridning och sen åker jag till Harbo :) 

 

Förra helgen-

Bättre sent än aldrig.  
Förra helgen åkte jag till Högbo och tävlade, och jag känner att både jag och hästarna verkligen inte är på topp! 
Zally är grinig och hoppar bara rakt upp i luften. 
Långben är bara töntig och har inte gått bra sen förra veckan.. 
I söndags var i alla fall Zally felfri, hon skötte sig bra med tanke på att jag knappt hann rida fram, sådär som det verkligen inte får bli..  Så självklart var jag nöjd med henne,  men ändå inte, hon är sur och vill inte alls arbeta, ett riktigt sto!  
Långben var bara kaos.  Jag ska till Lurbo i morgon men har inte lust alls att åka, skulle vilja skippa hela dagen.
Det är så svårt att förklara hur han är, men kort och enkelt han är ingen kämpe, han kämpar inte tillsammans med mig, han är bara stel och det är väldigt tråkigt.  
Jag hoppas verkligen att han blir bättre inom snar framtid! 
Någon som har nåt tips på vad man kan göra åt saken, så jatack! 
 
 
 
Förra helgen var vi även in till stan och köpte en ny tv! :) 
Det blev en 55" smart tv med 3D!   Så nu blir det nog ett par filmkvällar under vintern :)  
Dock så lossnade plasten som skulle sitta på skärmen, så vi åkte in till stan igår för att byta, vi fick en helt ny, så det var superbra, kom hem och packade upp den kopplade in den och skulle kolla på tv,  men ja självklart glömde vi ju boxer modulen med kortet i den tv:n vi lämnade in så det är såklart i stan nu.. 
Får se om Robban får tag på den idag innan tv:n skickas tillbaka till tillverkaren!  

Idag har jag i alla fall fullt upp,  har en lång lista på vad som ska göras!  
Hästarna ska fixas eftersom jag ska tävla i morgon så allt ska göras ordning, även om det blir lugnt i morgon så är det skönt att ha det mesta färdigt! Långben har såklart en tappsko som ska slås på.. 
Ska dessutom fixa lite vid graven idag, det är ju faktiskt all helgona helgen med! 
Ikväll kommer våra grannar hit så jag lär göra iordning lite tills dess, så ja!  
dax att köra igång!  :)  

RSS 2.0