Fredagsmys -

Åh, ja i fredags så fick hästarna hälsa på varandra, jag brukar annars i vanliga fall ha Långbens galler stängt. 
Han står ju just nu i fölboxen så han har dubbelt så stor box mot vad Zally har.. 
Till en början var även Zally riktigt glad, men sen kom stoet i henne fram, och Långben vet jag inte riktigt vad han gör.. Zally tyckte helt enkelt att det blev för mkt - 

Ni hör ju själva :




 
 
 
 
 
 

Torsdag 27/9

Börjar med att sammanfatta vad som hänt sen sist.. 
Jag åkte ju iväg på träning i söndags, Zally fick gå först och hon skötte sig super bra!  (igen)  
Jag har ju inte hoppat henne direkt stort ännu, bara ett par språng på 90, och har aldrig hoppat studs,  men nu kom det!  Hon hoppade 2 olika studsar utan någon som helst fundering :)  Hoppade även en oxer där bakbommen låg på 120, utan minsta tvekan eller vad som helst - hur skönt som helst,  och jag kan ju tillägga att hon inte direkt tog i.. 
Ska bli så spännande att se vad det kommer bli av henne :)  
Långben var bara katastrof,  han vill jag inte ens tala om,  det gick inte att göra nånting..  Han bara hängde i munnen och han bara låg på och nej usch.. 
Det börjar bli höst, både regnade och blåste, behöver jag säga mer?  Han avslutade i alla fall några bra språng på ca 110-120.  
Valde därför att gå ner en klass nu till helgen, hade anmält mig 120 125,  men ska bara hoppa 110 -120 istället och hoppas på att han känns bättre då!  Han var galet fin igår i alla fall,  mitt stora projekt är att få honom till att orka bära sig i en större galopp och det gjorde han bra igår! :)  

Liten hunrgig häst som inte är så liten längre: 

Jag har ju börjat planera hur jag ska fixa sadelkammaren, och nu har jag även börjat fixa sakerna så att det bara är att sätta igång :)  Jag har byggt mig en täckeshängare där jag ska kunna hänga lite blöta täcken, och sen två schabrakhållare! Jag har köpt lite krokar som ska skruvas upp och sen har jag valt en hylla som jag ska köpa, som jag hade tänkt köpa igår men eftersom regnet öste ner och jag skulle behövt ha hyllan ute, alltså bak på flaket så får det vänta till en annan dag.. 
Köpte även krokar till hönäten här hemma och så har vi även tryckt ner lite mer stolp :)  
Vi har varit till harbo och lämnat lite mer halm så nu har jag så jag klarar mig ett tag! :)  

Dessutom så har den vita lilla ponnyn flyttat, hon är nu uppe i Dalarna, får se vad hon tycker om det!
Hon är bara helt fantastisk, jag duschade henne och gjorde henne riktigt ren och fin, ni vet sådär så svansen var riktigt vit!  stod rätt länge och kämpade med svampen på henne och hon bara stod där, som om det aldrig varit en tanke på nåt annat!  Sen när vi skulle lasta henne så skulle hon få åka sån där liten b-kortslastbil, och hon bara gick rakt in!  Hur duktig ponny som helst!  

Igår kväll åkte vi till Karro och skulle lämna tillbaka vagnarna som vi fått halmen på, det var trevligt!  
Fick hälsa på de sötaste små korvarna till hundvalpar, hur goa som helst!  
Fick träffa fin fina Flynn,  alltså Frostys pappa - så fin så!  Saknar den lilla ponnyskrutten nå enormt ibland! 
Fick med mig en bunt med vindruvor hem, egenodlade som är hur goda som helst!  ;)  



 

söndag - härliga regniga söndag!

Fy känner inte alls för att åka iväg och träna idag, förstår inte varför vi fortfarande är ute, hade varit bra skönt att få komma in nu när ändå inne säsongen har börjat!  
Det här regnet gör inte saken bättre direkt ;)  
Sitter just nu och funderar och planerar lite hur jag ska göra med sadelkammaren i harbo, det är ju mitt nästa projekt när spol/uppbindningsplatsen är klar, vilket den nästan är.. Det är ju bara sånt där trams kvar som jag inte direkt kan göra typ koppla in lysrören och fixa vattnet..  
Såg även att Sanna hade gjort ordning hos sig, och ja typ alla brukar ju fixa ordning inför hösten/vintern!  
Mitt problem är bara att det är så trångt,  det är så dåliga ytor som blir svåra att använda, jag vill ju kunna göra så mkt som möjligt själv, utan att be om hjälp hela tiden..  Jag vill ha så mkt och jag vet att allt tar mer plats än vad man räknar med :P  
Min fina ritning!  : 
 
Nu blir det en promenad med hunden innan jag ska göra mig i ordning och fixa hästarna!  :)  

Midnatt -

Idag har varit en till ganska bra dag,  stundvis lite jobbig, men ändå rätt bra!  
Åkte med mamma och Sara till thuns och stillade shoppingsuget lite, jag köpte bara ett par nya tröjor och lite småkrams :)  Både mamma och sara hittade ett par bra grejer dom med :) 

Har bara ridit Långben idag,  han kändes bra faktiskt..  Han kändes som att vara i form,  får hoppas det inte bara var nåt tillfälligt..
Åkte en sväng till Harbo,  var inte ett dugg sugen på att åka,  men jag var tvungen att hämta hö till ponnyn så det var lika bra att åka..  Kollade även på hoppningen på tv, galet va mkt hopp det finns i vissa hästar alltså!  
Blir så avundsjuk på hur bra både ryttare och hästar är, på riktigt så himla skickliga dom är!  
Tråkigt på Roffe som tappade lite och petade 2 hinder,  men som dom sa,  det var på hans tredjehäst..  
Ludgers häst som stannade, satan va han gick på den!  Det är inte ofta man ser att det behövs på de där hästarna, men tydligen och eftersom den varit dum förut så kan man ju förstå frustrationen. 

Nu har jag i alla fall kommit hem igen,  ensam inatt med..
Känns..   kul?    Aja, det är bra att karln har lite att göra :)  
 
Klockan är över midnatt och jag ska sova så jag orkar upp till hästarna i  morgonbitti,  klockan är ställd på halv 7 som vanligt  :)  God natt!  
 
Pénélope Leprevost som vann ikväll ( snott från gcts officiella sida som jag förövrigt tycker är skitbra! ) 



När dagarna som vanligt springer iväg!

Ja,  redan torsdag - Snart helg! :):)  
I tisdags var jag in till stan och köpte lite grejer till hästhagarna här hemma, vi håller på att göra om dom helt och hållet, det blir hur snyggt som helst och ja jag hoppas det kommer fungera lika bra!  
Ni ska få se sen när det börjar bli färdigt!  

Har faktiskt gjort lite saker på listan som går att bocka av, plockat in alla sommarmöbler ute, täckt över poolen, plockat undan alla saker som hör till poolen, ja ni vet sånt där trams, ska försöka få in alla maskiner in i ladan de som ska in idag när Robban kommer hem..  
Får se om den lilla blå traktorn startar eller inte ;)  
 
Igår gjorde jag färdigt en hage,  vi har satt ner alla stolpar till vinterhagarna så sen är det bara några kvar till de större vår/sommar/höst hagarna som ska upp!  Det var Långbens hage som blev klar igår och han blev hur glad som helst!  Han brukar alltid vara lugn ut i hagen på morgonen,  men inte idag inte, då gick han ut ett par steg och sen flög han resten..   Helt normal..  

Sen på kvällen tog jag med mig Robban och åkte till Säva, dom hade en p & j så Zally fick åka dit, den här gången hoppade vi 70+80 -  hon gjorde det helt galant, 2 felfria rundor igen.. första rundan var hon lite tillbaka och ville gärna inte ta för sig i galoppen men sen i 80 gick hon som vanligt nästan..  
Var verkligen super nöjd, lastade henne själv för första gången när vi skulle åka, hon stod faktiskt ganska lugnt i transporten, förutom när Robban nästan glömmer bort att han har hästen med och kör lite för fort i kurvorna!  Hon var lite spänd första minuterna när vi väl kom fram,  men ändå var det inga problem alls.  
Lite skummt var det när ponnyerna kom i full racerfart bakifrån, och lite konstigt första gången att gå in i ridhuset  men ändå inte en tvekan!  

Bra början av henne minst sagt  :)  Hon fick till och med massa applåder,  lite läskigt men inget att bry sig om :)   
 



Nu när hon varit så duktig så blir det nog ett par dagars uteritter fram tills träningen på söndag!  
Långben däremot ska få gå lite ordentligt ett par dagar, han har inte behövt anstränga sig direkt mkt den här veckan..  



Måndag -

Åh,  sega måndag!  
Är ungefär lika trött som igår, i lördags var jag så snäll att jag var chaufför åt Robban som var ute med jobbet.. 
Han ringde typ strax före 2 på natten och ville bli hämtad, just då var jag rätt pigg och det var inga problem!  
Väl hemma igen så kunde jag inte somna om, och jag när jag väl somnat så vaknade jag typ var 30:e minut, kunde fan inte sova ordentligt alls efteråt.. 
Klockan ringde som vanligt vid halv 7 och jag fixade hästarna, sen åkte jag med Bea & Nisse till tierp, hon tävlade Cayenne - vi var hemma typ kring halv 2, så det var tidigt vilket såklart var hur skönt som helst! 
Senare på em åkte vi till harbo, Robban skulle greja med nåt vad vet jag inte.. Uppenbarligen inget viktigt,  jag lag mig på soffan direkt när vi kom fram - Robban max en halvtimme efteråt och sen sov vi tills jaa.. halv 8?  Hur slöa som helst,  det är inte ofta jag sover på dagtid,  men satan va trött jag var!  Hemkt..  
Hann i alla fall klappa bums, och ta bort all mat som dom fått!  Nu åker man inte dit för att mata utan för att ta bort maten..  Om ni träffar på mina katter så är det inte mitt fel att de ser ut att snart rulla fram.. 
Sen åt vi i alla fall mat och åkte hem hit igen ^^  
Idag på morgonen åkte Ella & Ivan hem, så nu är huset tomt igen! 
Jag har en så länge bara fixat stallet,  ska ut & rida lite snart,  blir alla 3 idag även fast det regnar som vanligt! 
Men jag ska börja med att se om maskin där ute startar eller om den måste laddas..  
Och sen har jag en hel lista på saker som skulle behöva göras -  bara att skynda på!  

 

Lördag -

Idag paltade jag iväg mig på jällas pay & jump med Zally!  
Bea följde med och hjälpte mig göra henne iordning och såklart filma.. 
Jag var ju till jälla i måndags och bara red en liten stund just bara för att hon skulle få komma in i ett ridhus en gång innan, det var absolut inga konstigheter då, och absolut inga konstigheter nu.. Hon skötte sig super bra!  
Hon var lite orolig i transporten,  men jag hoppas att hon kommer vänja sig vid att stå där,  hon har ju inte åkt så många gånger än så!  
Eftersom jag red först så fick jag komma in ca 5 minuter innan det startade på banan, vilket var perfekt för då kunde hon bara lulla runt lite innan jag började hoppa, hon brydde sig inte ett smack om att det var folk på läktaren eller nånting, så det känns skönt inför kommande tävlingar!  

Vi hoppade bara 2 rundor på pyttelilla 60 cm, sådär så hon hoppar ju knappt!  
Men jag valde att börja så lågt som möjligt så att hon inte behöver känna någon press på sig, då gör det ingenting om man kommer lite fel eller travar över eller nåt sånt,  vilket vi faktiskt gjorde så det var tur att det var så lågt att det inte gjorde nåt.. 
Jag kände att det är lika bra att börja så, det är inte höjden som räknas, för jag vet att hon kommer kunna hoppa stort i framtiden, det är bara att få komma ut och suga in så pass mycket rutin och erfarenhet som möjligt.. 
Hon hoppade två lugna fina rundor i övrigt, var nästan lite loj, tror det blir så eftersom hon såklart tänker på allt annat runt omkring,  hon var lite vinglig här och där,  men följer mig och gör allt vad jag ber henne om, överlag hur bra som helst!  
Är så himla nöjd med henne, jag tror och hoppas att hon kommer komma igång snabbt :)  

 
 
 

14 / 9 - 2012

Dagen som ingen i familjen kommer glömma,  dagen då vår älskade pappa och man fick komma till sin nya och sista plats på jorden som den person han är. 
Det går inte att beskriva känslorna som strömmar genom kroppen, det går bara inte!  
Hela ceremonin var hur fin som helst, massa fina blommor från massa fina människor, det betyder bara så mycket för oss alla att det är så många som visar att pappa faktiskt betyder något även för dom!  Det är så fint.  Jag bara önskar att pappa kan se det själv :)  
Tjejen som sjöng i kyrkan hette Josefin,  hon var enligt mig sjukt bra, riktigt duktig!  ( lite stolt över att det var jag som hittade henne )  ;)  Låtarna blev hur bra som helst,  mamma höll ett tal och gjorde det verkligen med styrka, jag hade aldrig klarat det så bra, det var en väldigt fin dag,  men ändå en väldigt hemsk dag.
Blandade känslor minst sagt.. 
Pappa kommer i alla fall få den finaste graven någonsin,  jag lovar att den kommer skötas med mycket kärlek!    
Vi hade ett riktigt fint hjärta av massa röda rosor,  fint va?  
Världens bästa pappa! 








 

Vad hände?

Haha!  
Hittade ett par gamla bilder på Långben, det måste varit sen han var 4 år- 
Hur rund och fin som helst,  varför vägrar han bli sådär nu?   
Han är inte alls samma häst längre..   Snacka om att han va biff! 









11 september- så gott som bortglömt?

Idag vaknade jag upp i Harbo, första dagen på 3 veckor nu!  
 
Åkte dit igår kväll för att träffa Sanna :)  
Var hemma hos henne och pratade av oss lite, det var mysigt!  Skönt att kunna prata med någon annan än mamma & Robban typ ;)  

Innan jag åkte dit var jag faktiskt till jälla med Zally,  hon var riktigt duktig! :)  Hur kul som helst, hoppas hon kommer vara lika lätt framöver.. 
 
Idag har jag i alla fall varit mest ute, hela förmiddan var jag ute & red hästarna som fick jobba lite på konditionen och sen fixade allt i stallet som vanligt :)  
Sen har jag tvättat av fönsterna här hemma en snabbis,  och har även fått hem 2 stora vagnar med halm,  hur bra som helst :)  
 
Det blir nog en sväng till harbo i morgon med, Robban glömde sina skor och jag lär hämta mat åt hästarna!  :) 
Nu väntar sängen så,  god natt!  :)  
 

Storbyns Ryttare -

Ja det var tävling igen då!  
Den här gången åkte Bea & jag tillsammans, mindre kul kan jag lova -  skulle kunnat slå ihjäl min häst som skrek som en dåre heeela tiden..  
Väl på banan så lyssnade han ändå lite grann på mig, men han var väldigt spänd & väldigt svår att konversera med!
Vi hoppade 115 , 125 - i första klassen var han felfri & fick en 4:e placering så det var ju ändå bra,  i andra klassen tycker jag att han ändå hoppade bra, han hoppar med höjd och har inga som helst problem med de vanliga hinderna, dock kom jag lite tajt in i 3-kombinationen, så han rev där och tog i aldeles för mkt på oxern i mitten, landar minst en halvmeter för långt bakom hindret och har inte riktigt varken styrkan eller rutin nog för att orka komma ihop och komma upp till sista..  Så nu blir det kombinationer på schemat, så att han kanske lär sig hur man ska göra i en kombination..  Resten av rundan var jag nöjd med, dock gick dessutom knapparna upp på min kavaj,  tur att det inte var alla knappar,  men vafan!   det ser ut som att jag sitter & klär av mig ungefär - mindre bra! 
Så ni får ursäkta, det är lite pinsamt,  men va ska man göra då?  vill inte direkt stanna och knäppa ;) 

Hästen är i alla fall fin, typ alla veterinärer kommenterar att han är en väldigt fin/snygg häst så det är kul :)
 

Här är i af rundorna: 


 
 

lördag - 8/9

Igår fick hästarna hoppa lite, Långben kändes bättre än sist, så jag hoppas att han kanske kommer igång lite mer nu igen efter allt som hänt..
Zally skötte sig hon med, hoppade inte så många språng då det känns att hon inte orkar så mkt!

Sen på kvällen åkte jag, robban, mamma, bea & nisse in till stan för att käka och kolla på Hamilton, och ja jag tycker den var bra! Den första är ju alltid bäst, men jag tycker den här håll bra! :)

Nu på förmiddan har jag, Robban och Oscar varit på marknaden i börje - fan va mkt skräp det finns! Inte fan skulle jag vilja köpa mkt där heller.. Okej bildelar och sånt, men gammalt jävla krimskrams vill man ju inte ha! Usch & fy!

Resten av dagen blir det till att rida, köra in spån.. köpte 4 pallar igår som ska packas in.. Robban ska köra hem lite höbalar och jag ska försöka mig på att hjälpa Sara med att måla naglarna, hon ska ju på bröllop ikväll :)


shoppashoppashoppa

Har ett galet shoppingsug just nu, ska in till stan och möta upp mamma & Sara i eftermiddag,  vi ska försöka göra oss lite fina = fixa ögonbryn och färga både bryn & fransar,  det är ju ingen ide att sminka sig nu i dagarna, och speciellt inte till begravningen, men man vill ju inte vara blekare än blekast, så vi får hoppas att vi blir fina :)  
Vi ska till samma tjej som mamma och jag var hos förut,  hon var jätte duktig så vi får se hur det  blir!  
Har även fixat håret lite grann, hade en sån ful utväxt, så nu är det lite jämnare ljust.. 

Igår var jag & Robban in till gränby,  vi började med att fika, eller ja åt en macka!  Sen köpte Robban ett par nya jeans, jag ett par svarta pumps, som jag kanske ska ha på begravningen, annars bara till fint!  Sen köpte även Robban en skjorta som han ska ha då,  om den passar till vill säga :)  

Idag blir det en sväng till både granngården och hööks,  har lite saker jag lär köpa,  skulle vilja köpa hur mkt som helst..  Hemskt!   Tänkte kanske även köpa lite saker till hagarna, vi har tryckt ner lite stolp så nu är i alla fall vinterhagarna klara, så nu ska det upp med isolatorer och tråd innan det är färdigt! :)  
 
Ikväll ska vi nog försöka få in alla hö maskiner i ladan, så de inte blir förstörda av att stå ute! 
Fint väder idag, förutom att det blååser mkt,  men ändå får man passa på att vara ute :)  
 

Den som spar, han har!

Åh,  jag hittade ett par lappar som jag skrivit till pappa när jag var liten,  det första var extremt svårt att läsa ( antar att jag precis lärt mig skriva, bokstäver bak och fram och inte ett enda mellanrum, punkt eller sånt! 
Den andra var bättre fast ändå väldigt längesen, men det såg ut som jag skriver idag ungefär..  
Det är så himla kul att han har sparat allt gammalt "skräp" som vi har gjort, skrivit och ritat :) 


Första vackra orden jag skrev (bamse lappen med stavfel & bokstäver bakochframöverallt,  hade nog dessutom fått någon mat i skogen tidigare som jag inte var så förtjust i ;)  )  :  

Hej Pappa
Jag vill följa med om du ska flytta. Jag kommer att lyda dig jämt och vara snäll. Jag vill va ledig och jobba i skogen någon dag, fast då vill jag ha den maten som jag vill ha. Från Mimmi 
Och jag vill att det ska vara såhär. 
Hejdå Pappa
 
Andra lappen: 
 
Pappa!
Hej! 
Du är en bra pappa! Det vill jag att du ska vara jämt, och jag hoppas du ställer upp på det! Vi kanske inte träffas varenda dag så mycket jämt men jag är glad över det vi träffas. Jag vet ju att du måste jobba! 
Du är bra på att stötta mig när jag kanske är ledsen eller någon annat! 
Det skulle vara bra, kul om du kunde vara som du är hela livet ut. Det är för att du är en jättebra pappa! 

10000000 bamsekramar av din dotter 
*Mimmi*  KRAM 
 
 

Tisdag 4/9

Idag är en sån där dag då jag inte har någon lust att göra ett smack, sitter just nu och lyssnar på musik, det finns hur mkt fint som helst!
Hur ska man kunna välja?
Åh, jag blir nästan lite arg, pappa kom hem! Jag vill inte ha det såhär längre nu! :(

Måndag igen -

Ja igår var jag på träning,  tog Zally eftersom Långben var och tävlade på lördagen.. 
Hon åkte fint i transporten, var lugn när vi väl kom på plats och skötte sig riktigt bra i ridningen med! 
Mamma filmade, och det var första gången jag ens sett mig själv sitta på henne, insåg att jag inte ens har ett kort på oss.. 
På kvällen blev vi bjudna på mat, det var riktigt gott!  :)  

Idag blir det ganska lugnt, jag är själv hemma och ska försöka göra lite nytta! 
Och dessutom  även försöka leta fram lite bra låtar..  Får se om jag hittar nåt..  
 

tävling -

Långben och jag åkte till Åsebo och hoppade 120 125, första gången han fick gå in direkt i 120, vilket kändes riktigt bra faktiskt!  Han var fokuserad och jobbade på bra, fick extremt trångt i 3-kombinationen på väg ut så han fick med bommen där, annars riktigt bra runda enligt mig själv.. 
125 samma sak egentligen, bra runda men fick ett dåligt språng och ett ner, linje på 4 språng lite fram, hade kanske kunnat rida på ännu lite mer fram för att få ihop honom lite mer in till hindret, men han tittade rätt mkt på publiken kändes det som, han brukar inte hoppa direkt bra när man hoppar rakt mot publiken vilket man gjorde där..   
Men han kändes bra i alla fall! :):):)  
 
Idag har vi sagt hejdå till Hjördis som har flyttat,  hon ska nu bo strax söder om Borås! :)  
Sen har vi varit i kyrkan ( det var tacksägelse för pappa ) ..  
 
Nu ska jag göra ordning Zally för att åka på träning,  första någonsin!  = Spännande ( hoppas jag överlever )   :)  
Mamma ska få filma så det kommer säkert upp nåt om det kommer med nåt! :)  
 
Sen ikväll får vi se hur det blir,  vi ska förhoppningsvis bli bjudna på mat, en kompis till pappa som ska komma hit och bjuda,  helt ok! :D  

tjing! 
2:a klassen :

RSS 2.0