för att göra ett par veckor lite kortare..

Ja som sagt,  nu var det ett tag sen..  & jag har inte haft någon lust att skriva nåt när jag inte haft min egna dator heller så!  
Men nu har jag fått hem den, och även fått igång den :):)   Den känns som ny,  det var flera saker som byttes,  bland annat stod det att dom hade bytt moderkort och keyboard -  får hoppas att den håller sig nu så den inte går sönder nå mer! 
 
I alla fall,  jag & mamma var ner til Falsterbo, vi åkte ner tidigt på fredagen och rullade på hela vägen, stannade bara en gång på lunch paus -  kom ner ca halv 2,  vilket blev helt perfekt eftersom nationshoppningen började halv 3, första omgången hade vi ett par långa människor framför oss så vi såg inte jätte bra, men till andra rundan fick vi en riktigt bra plats så där såg vi mkt bättre :) 

På kvällen åkte vi till hotellet i trelleborg, gjorde oss i ordning och träffade upp Sanna & Danne för att äta mat :) 
Vi hade en trevlig kväll, kan vi ha tråkigt?  Det gjorde inte saken bättre att exempelvis mamma tyckte att vitlöksbrödet smakade fisk? 

Under lördagen och söndagens tävlingar så var vi där i tid på morgonen för att slippa köer, det var skönt - tävlingarna var bra, ungefär som vanligt - vädret var sämre än vanligt men ändå bra, det kom några regnstänk på oss bara! :)   På lördagkvällen var det fotboll,  där det såklart är med lite kändisar,  bland annat henke larsson!  
Efter fotbollen åkte vi ner till trelleborg och käkade mat, och sen åkte vi ner till smygehuk och kikade,  det var ganska mörkt, men ändå häftigt! :)  

Efter söndagens tävlingar så åkte vi hemåt,  vi åkte till falkenberg där vi sov vid skrea! 
Tidigt på måndagen åkte vi upp till Ullared, så vi var där till de öppnade och skyndade oss igenom på typ 1,5 timme max , hittade några små saker -  sen åkte vi hemåt!

Jag kom hem med 4 täcken, 3 schabrak, 2 lädergrimmor, ett par bakskydd, en huva, ett träns, tyglar, en tävlingstopp, nya skär till klippmaskinen och olja till..  Sen kommer jag inte på nåt mer,  antar att det inte var så mkt mer, vi handlade lite saker åt Bea med bara..   



När jag väl kom hem så var det bara att packa om och åka iväg på träning med Långben,  han fick ta det ganska lugnt eftersom  han vilat under helgen så det gick bra!   jag åkte helt själv för första gången dessutom.. 

I tisdags åkte vi till ön med Rickard och Anna,  det var lugnt men trevligt! :) 

I torsdags hoppade jag Zally lite grann,  det gick faktiskt bra, hon bara skuttade över utan att ens bocka!  Så det går framåt ;) 
Sen åkte vi hem till mamma & pappa på middag,  jag passade på att hämta ut mitt paket som hade kommit på posten!  Det var mina smhn som kommit, alltså småmaskiga hönät! :) Jag har läst massor om dom och bara måste prova om de fungerar på hästarna här! :)  Har fått upp dom inne,  och såhär ser det ut:  



I fredags hoppade jag Långben,  han gick riktigt bra, kändes superfin!   Så det kändes bra inför helgens tävling - 
På kvällen åkte vi in till stan och käkade mat & gick på bio med Sara, vi såg cockpit -  helt okej film!  Lite lätt ovanlig.. 

Var till folkärna och tävlade igår, det gick bra -  han gjorde 2 bra felfria rundor,  var 9:e placerad i 1.10, hade kunnat komma bland topp 3 säkert om jag inte hade missat sista svängen som tog flera sekunder från mig..  Surt!  
Men men,  sen var 1.20:n en akumulator, dvs som en A:O,  jokerhindret var en planka, lite vit planka som var max 1,5 m bred,  med bara en liten blomma på marken,  så det kände jag redan när jag såg den att jag inte ens skulle försöka, vi har varken tränat på liknanade hinder eller hade målet att vinna,  bara få en felfri bra runda,  vilket jag fick.  Det kändes bra,  vi fick dessutom en 7:e placering på det av 57 starter så självklart var jag nöjd! 
Det är kul att Långben blir bättre och bättre, 120 banan kändes ungefär som 1m bana,  det är bra! 
 
På kvällen åkte vi till stavby och kollade på traktorrace,  där träffade vi även mamma, pappa, Bea & Richard vår kusin -  såg även att Viccan var där, såg allt bilen!  Men inte mer än så tyvärr ..  
 
Idag har Sanna varit här med Qvicken,  vi  har varit ute och ridit,  jag hade Långben,  vi red ett varv runt marbäck, både lite i skogen och lite på vägen :):)  Det gick hur bra som helst, i början var Qvicken lite småbusig ;)  Men på slutet bara skrittade han lugnt och fint!   :)
 
Nu ska jag byta om och gå till Eva & Håkan som visserligen är på semester, jag ska tvätta deras fönster på deras uterum..  Vilket lär ta ett par timmar! 

 
det var det för den här gången! 

jag sitter i skuggan , snart är det dax för ett hopp i det blå .. Sommaren är kort..

Sitter och lyssnar på lite härliga sommarlåtar, sånadär riktiga klassiker..
 Igår åkte jag in till stan för att möta upp mamma och Bea på Gränby, vi kollade ett par minuter på lite kläder och åkte sen vidare till Ulva för att plocka jordgubbar!  Kan inte få nog av jordgubbar -  hur gott som helst ju!  Men vi plockade bara lite grann, jag hade ca 2,5 kg med mig hem..
Det går fort att plocka, men det är aldrig kul att ta reda på dom efteråt,  och nu har jag inte bestämt mig vad jag ska göra med dom heller.. Det är ju inge kul att frysa in bara, då tappar dom ju rätt mkt av både smaken och känslan!
Jag skulle vilja göra saft,  jordgubbs och flädersaft - det är helt supergott!  Mamma gjorde alltid sånt när jag var yngre :)  Eller kanske lite kräm?
 
Alla hästarna blev ridna,  och ja det regnade så jag var minst sagt genomblöt! 
Men det gick bra,  Zally fick skritta ut en sväng och det gick bra! :) 
Får se,  det lät som att det kanske är en tjej som ska prova Fanny någon dag, får hoppas det för nu är det snart dax att hon får någon mindre ryttare än mig..   :) 
 
Idag har jag varit till våla,  var till StudioLine och klippte och färgade på håret lite!  Hur skönt som helst, det har varit riktigt slitet nu..  Har i stort sätt samma färg som innan,  har bara bättrat på det hela så det ser fräschare ut.
Det var faktiskt min premiär där,  har aldrig ens vart in där förut, men jag var riktigt nöjd,  man fick ju till och med massage!  Lyx :):) 
 
Dax att börja packa inför Falsterbo nu!! :D 

Före:


Efter:
 

Måndag -

Av någon anledning så är jag alltid astrött på måndagar,  och Robban jobbar alltid länge på måndagar..
Idag har jag faktiskt inte gjort så värst mkt,  det har regnat i stort sätt hela dagen här så det har inte vart så taggande direkt..
Jag är rätt irriterad på att jag fortfarande inte har min dator, den här är inte direkt haj.
Nu har jag i alla fall letat reda på sladden till min mobil så jag kan lägga in lite bilder!

Har ju massa bilder jag inte lagt upp som jag hade tänkt..
Börjar med min fina röjning,  galet stor skillnad.. Nån mer än jag som ens märkte det tro?
 
Före:
 
 
Efter: 
 
 
Lite skillnad blev det.. 

Idag har jag smetat på kladdet som skulle upp på väggen,  såhär fint blev det :

Snart klart alltså att börja med att kakla! :)  Tjoho :)
 
Robban och jag var i alla fall först i Valbo igår och shoppade lite,  men mest bara hade det mysigt!
Jag fick med mig ett par skor, ett par shorts, en tröja, ett skärp och motljusskydd till min kamera!  Så jag var helnöjd :)
Avslutade med en god middag med hans föräldrar och sen riktigt söndagsmys på kvällen! 
Helt okej måste jag säga ! :D 
 
 
 

tävling

Yes,  idag var det tävling igen..
Den här gången skulle jag hoppa Långben 1.10 & 1.20  i edsbro! 
Hämtade upp mamma efter vägen och åkte dit, första klassen kändes bra -
Han var med mig och vi fick en bra kontakt så det slutade med en dubbel nolla och en 5:e placering :):) 
Fick en sån där häftig saltsten som jag tänkt köpa, perfekt att jag fick en!

Andra klassen var han lite mer spänd och tittig,  vilket gjorde att han kopplade bort mig där ett par sekunder och inte gick fram som han skulle så  vi typ flög in i kombinationen och tog med oss B-oxern frambom,  annars var det en ganska bra runda för att vara honom.. 
Det var överlag väldigt mkt fel hela dagen,  så att han skötte sig bra var riktigt skönt :)) 
Det syns inte så tydligt på filmen,  men han viker sig lite här och där och tittar på lite saker.. Det känns mer än vad det ser ut! 
Han börjar i alla fall bli ganska stadig nu och slappnar faktiskt av lite när jag ställer mig upp och bara galopperar så det kändes mkt bättre än sist! :):) 
 
Här är filmen från 120 rundan:

 

Är det bara jag?

Självklart talar jag enbart för mig själv här,  men känner ändå att jag inte borde vara ensam utan kan ändå tala för någon mer än mig själv som det ändå kommer låta som..
Men jag kan inte sluta tänka på att jag/man nästan alltid tycker att alla andra har det så mkt bättre än en själv, alla andra har de grejer man själv vill ha, håret man önskar att man hade, ögonen,  benen, hjärnan, vad som helst egentligen..  Varför ser man alltid vad man själv vill ha och inte vad man själv har?
Det finns en sak som jag bara önskar att jag kunde få, eller få,  få känna på i alla fall..  Det ser alltid så jäkla bra ut för alla andra, det är en sak som jag möter och tänker på varje dag, (tänker inte avslöja vad) .. Frågan är, varför hakar jag bara upp mig på sånt? 
Jag är ändå relativt nöjd som det är..  Men ändå så saknas det där lilla extra - och vem har det?
Man borde uppskatta vad man själv har lite mer tror jag, jag skulle behöva se det positiva i varje sak, eller varför inte förbättra sånt som är mindre bra?
Livet brukar då alltid kännas orättvist..  Men jag antar att det kommer vara så livet ut, så varför inte sluta bry sig eller göra det bästa åt saken?   Kanske är det svårt och jobbigt?

"jag bara önskar att jag hade/kunde/kände.... "

Torsdag 5/7


Kan inte säga annat än att jag hade en riktigt bra dag, det började med att mamma och pappa kom hit -
Långben fick nya skor och ponnyn blev verkad, det gick hur bra som helst, fina blev dom!
Vi fikade lite grann och sen gjorde jag mig i ordning för att rida -  alla hästarna fick hoppa lite grann, Långben fick hoppa igenom inför tävlingen i morgon och de andra fick mest skutta runt lite grann!
Zally fick faktiskt hoppa på riktigt, hela 70 cm!  Hon höll på att bocka av mig, hon tyckte det var helt sjukt roligt,  så jag nötte på några språng i vardera varv och bara försökte hitta känslan och ja, jag vet inte vad jag ska säga,  men oj va olika hästarna är - Zally är liten snabb och jäklar vilket avstamp hon hade jämfört med Långben... 
Hoppas verkligen att hon utvecklas och blir riktigt bra,  jag menar hon har ju ändå helt okej morsa att brås på!
Långben fick bara hoppa lite gymnastik/teknik övning först,  skit bra för honom att bli mjuk och slappna av - sen hoppade jag upp ett par språng på 130 med ordentlig markbom som gjorde att han kändes suverän!  :) 
Fanny var även hon riktigt taggad och tyckte det var hur kul som helst!  Nu börjar hon verkligen förstå hur hon ska göra och faktiskt taxerar ganska bra själv.. 
Sen åkte Robban och jag till våla och slängde lite skräp,  bland annat en hel sopsäck med kläder = duktig Mimmi!
Pappa och Robban ska iväg på lördag och köpa en höpress ,  rundbal..  Så om den fungerar som den ska så  slipper vi allt jäkla slit med alla dessa höbalar!  Hur skönt som helst!  

Idag blir det nog en rätt lugn dag, hästarna ska bara ta det lite lugnt, trimmas lite fint! :)
Ska försöka mig på att ha på primer på väggen i stallet, så vi kan sätta fart där ute snart!

Våra schersmin buskar luktar så galet gott -  och de är hur fina som helst! 
 
 

Glömde..

Jag glömde ju månen!  :D
 
 







 



Onsdag

Har haft en riktigt bra dag,   har varit iväg och hämtat däck på beställning, har ridit alla 3, alla gick riktigt bra! 
Alla blev ganska svettiga ..  Sjukt varmt idag,  så alla fick duscha!  Det ser alltid så skönt ut att duscha när de är sådär svettiga!
Har möblerat lite ute i trädgårn,  ställt i ordning som de ska stå och sådär (hann med att sola ett par minuter med i solstolarna som jag tog fram)   :)
Kollat på nationshoppningen från Rotterdam,  Sverige 2 a :)   Helt galet va avis man blir på alla fina hästar..
Nu har jag precis varit ut och nattat hästarna,  fullmånen var framme så jag var tvungen att ta bild - rätt häftigt!

Här är en filmbit från träningen i måndags,  kändes riktigt bra, han börjar slappna av och komma ner lite nu!  :)

 

Måndag -

Tillbaka till veckan,  som såklart börjar med en måndag..
Idag ska jag knega lite grann i stallet, se om jag kan börja med väggen som de ska sättas kakel på! 
Tänkte dessutom se om jag kan röja lite längs väggen,  det ser ju ursäkta mig men förjävligt ut! :) 
Sen ska jag väl försöka mig ut och rida lite, och packa för att åka på träning ikväll med Långben :)

Men jag börjar med lite förmiddagsfika, egna både odlade och handplockade jordgubbar som äntligen börjar till att mogna! :) 
 

Lördagens tävling ....

Ja,  faktiskt jag var nöjd med dagen!
Han kändes mkt mkt bättre än i torsdags,  han var lite mer avslappnad och gick faktiskt att jobba tillsammans med, vilket annars brukar vara ganska omöjligt! 
När jag kom dit och gick banan så såg det ut som att jag kunde åka hem på en gång ungefär, avstånden var konstiga och banan var bara en jäkla sörja - lervälling så att säga...
Jag trodde att det skulle vara omöjligt att ens hitta nån rytm på banan,  men jag gick in för att bara ha så kul jag kunde och göra det så bra som möjligt,  och det löste sig ju,  blev till och med 4:e placerade! :)
I andra klassen var han väldigt ofokuserad,  han fick träffa Cayenne,  ni vet Beas lilla häst som är Långbens absolut bästa kompis..  Dom har gått mer eller mindre tillsammans ända sen vi köpte Långben, så han blev såklart superglad och bara gnäggade och ville såklart vara med Cayenne..  Vi tappade lite samspelet där,  men det kändes ändå som en bra runda, ett pet för att vi kom lite för nära..  
Hoppas på att kunna träna och få honom ännu lite mer "med mig" så man kan göra fler bra rundor som första klassen..

Han fick dessutom en klapp och kommentar av överdomaren som tyckte att han var väldigt fin, han tog lite på knopparna och pratade om att det inte är så många som knoppar nu för tiden.. Så det var såklart lite extra boost! 



Traktorrace

Idag har vart en rätt lugn dag, en riktig söndag!
Började såklart som vanligt med hästarna, sen var Robban och jag duktiga och fixade lite ved!
På eftermiddan gjorde vi oss redo och åkte till våla på traktorrace, det var trevligt! :)
Tog med mig kameran och tog ett par bilder, så där i fall att man har väldigt tråkigt så kan man iaf ta lite kort..
Försökte lite sådär som Nisse förklarade förut, alltså att hjulen ska rulla men allt annat ska vara stilla..
det var inte så lätt när de körde så sakta..







 
 

RSS 2.0