Sammanfattning -

Igår, den 30 / 5 jobbade jag min sista dag på Tempo, mataffären i Östervåla som jag började på i oktober förra året. Under de här 7 månaderna jag har varit där så har jag såklart gjort mitt jobb så bra jag kunnat, självklart är vi alla mänskliga och kan göra fel, antingen så känner man själv att man gjort fel eller så är det någon som säger det åt en.
Från allra första dagen så lade jag märke till att det inte var någon trevlig arbetsplats, jag hade ett tag innan varit på arbetsintervju i Librobäck i en av deras nya lokaler, och wow säger jag bara!  hur trevligt som helst!!  Men tillbaka till tempo, "lunchrummet" hade inte ens en micro? Man var tvungen att värma matlådan i andra änden av lokalen, det var gammalt, slitet, det ligger papper och grejer överallt!  Det är kallt som fan på vintern, dörren till lunchrummet står oftast öppen, och den dörren är bara ett par meter ifrån lagerdörren, som mer eller mindre står öppet hela tiden när varorna kommer..  Jag tar inte ens i om jag säger att det ibland varit 15 grader där inne när jag satt mig för att äta!  Samma sak på toaletterna,  ibland vill jag inte ens sätta mig, ens fast jag  har papper på sitsen för att det varit så kallt..   Men jag har inte klagat,  jag har bara försökt vara noga med att hålla dörrarna stängda..
Det är ändå sånna saker man kan ta, saker man lär sig att leva med..
Men att man ibland helt plötsligt från ingenstans blir påhoppad och utskälld för i stort sätt ingenting - det är helt jävla fel och det var en stor anledning till att jag inte ville vara kvar där.
En chef ska kunna säga till sin personal på ett trevligt sätt hur läget är, jag är inte dum i huvudet, jag förstår vad som sägs, jag kan ta till mig saker utan att nån nästan skriker det åt mig.
Är det något som ska ändras så visst säg till så fixar jag det, man behöver inte ta i från tårna helt i onödan.

När jag sa upp mig, så fick jag såklart blandade känslor, jag tänkte att jag kanske gjorde ett misstag med tanke på att det är ett jobb, det är nära hem, det är lite varierade arbetstider mm, sånt som faktiskt är bra..
Dessutom sista månaden var nog den månad som jag fick bäst respons även från kunderna, de börjar känna igen mig och veta vem jag är,  de kommer med kommentarer att man är bra, duktig och trevlig vilket såklart gör att man blir mkt gladare helt plötsligt! 
Igår var det in 3 st lite äldre män, de är alla 3 "stammisar"  såna som är inne väldigt ofta när jag jobbat, den första brukar alltid säga att jag är så trevlig, och att jag alltid ser så snäll och glad ut, han litar på mig och tycker jag är himlas bra - alltid kul att höra :D   Den andra som kom in kom när jag plockade varor, han kom och pratade lite, även puttade lite på pallen jag stod på och skojjade till sig, för att vara trevlig, skrattade lite och gick vidare till kassan.  Den tredje kom när jag plockade fram lite äpplen, jag log och sa såklart hej som vanligt,  han sa åh! nej men hejsan,  du är allt tempos lilla solstråle du!   Alltså, vissa kunder gör bara att dagarna är värda att vara med på!  Det kommer jag sakna!

På eftermiddan kom några av tjejerna, mina helt underbara arbetskompisar och tog med mig in i lunchrummet och jag fick en superfin blomma och en liten prydnadsfågel till, hur fina som helst! 
Blev hur glad som helst! :D  Tack så jätte mkt,  de står på mitt nya köksbord och gör sig extremt bra där!

Tiden gick och ja det var dax för mig att åka hem, tror ni jag fått ens ett hejdå av mina "chefer" ? 
Nej nej,  tro inte det va..  inte ens ett ruttet jävla hejdå, inte ens det!
Har jag gjort något fel?  Okej, jag vet att dom skiter fullständigt i sin personal men fan att dom skulle sjunka så lågt, det trodde jag faktiskt inte..   Riktigt tråkigt,  vad är det för förebilder?

Jag hoppas att de andra helt underbara brudarna på jobbet får det riktigt bra framöver, och jag vet att det är flera som har planer på att sluta och jag säger bara en sak,  det gör ni rätt i!   Det är inte värt att vara på ett sånt där ställe,  i dag önskar jag nästan att jag slutade tidigare än vad jag gjort..


Kolla va fina::  !!  




Jag säger bara en sak, börja inte jobba på tempo om du inte är, som hälften av de andra där är, släkt..


Jag är äntligen fri och kan inte annat än älska livet!
Kom dessutom hem igår till ett mejl som sa att jag klarat min matte C kurs, till och med så jag hade marginal!
Hur lycklig som helst just nu!

31:a Maj

En regnig torsdag, deppigt!
Jag ska i af ut och fixa hästarna och stallet nu, senare på em /kvällen åker jag in till stan för att vara med på vårruset med mina systrar och min mor..
Känns inte allt för kul när det bara är gnäll som vanligt!

Hoppas det inte ösregnar hela tiden bara, för det gör väl inte saken bättre :P

Ska först in till stan en sväng, kanske tar en tur på sporren med eftersom det var där vi skulle ses!  hehe ^^


Morsdag!

Ja det är ju morsdag idag, dagen då man ska ge sin mamma en extra kram..
Men jag har inte träffat min mamma,  ska inte göra det förens i morgonkväll,  så hon får en kram då :)

Hur varmt är det inte idag då?  SKÖNT!

Började med att fixa hästarna i morse,  åt frukost ute och sen från ingenstans fick jag för mig att jag skulle rensa rabatterna lite grann..  De har ju nästan växt igen helt nu när jag inte ens rört de nåt,  men nu är det fint!
Funderar på att skaffa  mig ett par nya blommor bara som jag kan plantera dit så det ser lite fint ut :)

Robban städade altanen och gjorde i ordning där,  jag städade bilen och ja ni vet vi var allmänt asduktiga! :)
Vi åt lunch hos Robbans föräldrar och sen var det dax att fixa Långben,  vi har varit iväg och tävlat idag,  hoppade bara en klass och tur var väl det för fy satan va varmt det var!
Han var typ segare än ett tuggummi att rida,  men han hoppade fint och tog faktiskt hem en rosett!
Det var bara jag som gjorde bort mig lite lätt i omhoppningen,  jag hade inte riktigt fokus på vad jag gjorde utan svängde lite för tidigt och var tvungen att lägga en volt och sådär,  annars hade vi nog fått ännu bättre resultat!
Men det kan vi ju ta nästa helg?

Han ska få ta de lite lugnt nu i veckan tror jag,  bara gå ett par ordentliga pass och sen mest bara lull :)
Nej nu ska jag byta om och kila iväg! 



härliga veckan -

Nu är det faktiskt sommar,  det har vänt från vår till sommar!  :D 
Jag har fått min första bränna,  jag gick runt i linne en hel dag,  hade inte en tanke på att solen faktiskt har börjat visa sina spår -  och det fick jag bannemig bevis för att den gör!  Hur snygg är jag inte?  Naket eller påklätt?

Jag hade mitt matteprov igår, och nej  jag kan inte alls påstå att det gick så värst bra..  som vanligt på matteprov ;) 
Jag hoppas som fan på att jag klarade det i alla fall!
Man ångrar sig alltid efteråt att man inte pluggat mer än vad man gjort..  
Bea var inte heller så värst nöjd med sitt prov,  så vi får se hur det gått! 
I värsta fall får man ju göra ett gratis omprov så!
Vi lunchade ihop med Nisse efteråt på den där nya amerikanska restaurangen vid 4-mackarna och det var faktiskt riktigt gott där :)
Igår gjorde jag i ordning en hage åt Långben, så nu får han äta lite gräs!  Snacka om att han blev glad,  han förstod ju redan när jag började fixa vad jag höll på med, så han bara stod och väntade på att få komma in och äta gräs -
Jag var bara tvungen att låta honom gå där ett par timmar igår,  så nu har har gått där sen i morse..  får se om han vill följa med in och jobba lite nu då eller om han ätit så han storknat ;)
Han var hur fin som helst igår när jag red,  fan va fin han är när han går bra!   
Får hoppas att han är lika fin idag! :)
Ska iväg till enköping i morgon och hoppa en klass..
Men idag ska jag först fixa klart här hemma,  sen ska vi åka till Sara som fyller år idag!  :):)  Ska bli trevligt,  ska även få träffa Nisses bror - Olle idag,  ska bli spännande att se hur pass lika ni är ;)
Man blir ganska slö när det är rikigt varmt har jag insett,  igår drack jag säkert 4 liter vatten och var ändå törstiig hela tiden,   blir iofs så när man gör nåt hela tiden..
Det skulle ju inte vara helt fel att göra som lata kissen!

Onsdag

Jag känner att den här veckan går mkt mkt mkt fortare än vad jag planerat - det är redan onsdag! 
I Söndags var det ju tävling, i måndags var det träning, och igår och idag har jag jobbat hela dagarna -
Har det ap stora matteprovet på fredag som jag börjar tveka på att jag kommer klara,  då menar jag helt seriöst, jag fattar inte mkt alls längre :P  
Blir till att plugga som en tok i morgon.. 
Syster sara fyller år på lördag, och sen ska jag hoppa en klass i enköping på söndag - 
Den här veckan är som gjord för att hoppas över känner jag..

Så nu är klockan 22.04 -  några mattetal till innan jag tar kväller - tjing!

tävlingsdag

Ja,  idag har jag varit iväg med Långben och hoppat ett par klasser! 
Känner mig faktiskt riktigt nöjd,  eller ja,  inte helt nöjd såklart,   men ändå faktiskt riktigt nöjd.

Det stora "problemet" med honom är ju att han blir så himlans spänd och rädd för allt som finns,  vilket är det första problemet som vi måste reda ut. 
Men idag var det inte ens nåt att diskutera,  han var, ah okej lite tittig,  men absolut inte värre än på ridbanan här hemma..   Så jag kan inte klaga! 
I första klassen var han helt okej över lag,  första linjen började med en snäll vanlig oxer som första med en lite böjd linje 6 språng fram till plank med vattenmatta följt av 6 språng till ett recke med nån tunna grej under,  han var lite ofokuserad och tittade lite för mkt på vattenmattan så han petade den,  hoppade allt annat hur bra som helst..
I 120:n var han inte heller spänd eller direkt tittig,  där var det mer hans styrka och erfarenhet som inte var fulländad,  en trång kombination och både saknaden av styrkan och erfarenhet gjorde att han tog med utsprånget,  sen kom jag helt enkelt för nära på en oxer som var mer än maxad på höjden, paralell och ganska smal, där var det hans styrka som inte hängde med utan han petade den..  Jag måste försöka få ut hans avsprångspunkt ett par dm så det blir lite lättare att hitta flytet!

Men med många fina språng i båda klasserna så är jag verkligen nöjd -  hoppas att han fortsätter vara såhär lugn och fin! :):):)  

Självklart vill jag ju ha felfria rundor,  det är mitt mål -  men vägen dit kommer kräva en hel del jobb, och jag hoppas det går snabbare än vad man tror!  Jag vill ju oxå vara med och tävla snart, inte bara skola..

Men det är fullt av tävlingar planerade så nu ska här ridas! :):)

FREDAG

Känns inte alls som fredag,  men det är väl bra att det är fredag, alla gillar fredagar?  
Min fredag har i alla fall börjat väldigt bra, och såklart väldigt tidigt.. jag har ridit både Fanny och Långben på morgonen, båda två var snälla som vanligt :)  
Har gjort klart allt i stallet för dagen,  ska bara ta Romme på en liten promenad när jag kommer hem från jobbet.. 
Robban skulle ge hästarna lunch så jag behöver inte ens åka hem på lunchen idag, skönt :)  

Har duschat och gjort mig klar och sitter nu och äter frukost, det är väldigt tråkigt att nästan jämt äta frukost själv,  det är så mkt trevligare när man är två..
Min kära syster rättade mig väldigt fint att jag skriver medans,  fast det egentligen heter medan, men hallå, hur många  ord vrider och vänder man inte på varje dag?  Jag bara kom att tänka på det, man skriver om och skriver "slang" och förkortningar, på den tiden då jag gick i skolan ;)  då pratade vi en hel del om de där, och om att språker kommer ändras mer och mer med tiden..   Rätt intressant faktiskt, tänk hur det ser ut om 30 år bara! 

Men men,  nu måste jag göra mig klar så jag hinner till härliga tempo där jag blir kvar mellan 10-19!

17:e maj -

Det känns faktiskt som att dagen hittills har varit riktigt bra!
Började med hästarna och stallet i morse, Långben fick gå ett ganska ordentligt pass på ridbanan, hoppade lite små hinder på en volt, han var lite spänd och ville inte riktigt jobba igenom först,  men till slut så blev han super fin! 
Måste göra de där flera gånger,  han blev hur lösgjord och fin som helst :):)
När jag var klar ute så skyndade jag mig in och gjorde ordning lunch och hoppade in i duschen, för nu har precis min familj varit här och firat Robban, bättre sent än aldrig..

Nu har dom i alla fall åka hem och jag ska precis göra mig i ordning för att åka till jobbet -  jobbar hela kvällen, är så galet trött på att jobba alla dessa helgdagar nu, jag vill också vara hemma och kunna vara med och greja som alla andra!  Men snart så .. snart! :)


Nej, måste kila så jag inte blir sen tilll jobbet,  då blir inte Sussie glad som sitter där och väntar på att jag ska skynda mig dit ;)

11 Maj

Sitter här med tårarna som sällskap, kan bara inte förstå hur det hela har kunnat hända!
Jag hoppas med hela mitt hjärta att allt löser sig och att vi snart får se dig igen.
Ponnyn som jag har lärt allt jag kan, ponnyn som är helt jävla underbar,  ponnyn som skulle kunna göra allt.







Kämpa på killen, håll ut! 

När ska jag vakna?

Jag är helt slut som person just nu, jag förstår inte varför och jag vet inte vad jag ska göra åt det! 
Jag kan sova 10h per dygn utan att ens känna mig utvilad,  jag krälar mig upp ur sängen bara för att jag måste,  jag går upp och grejar ett par timmar,  sen så fort jag sätter mig ner så bara faller ögonen ihop,  skulle jag inte "vilja" vara vaken så skulle jag somna på en gång, även nu.. 
Lusten att göra något är nere på noll - 
Varför är det såhär? 
Vad ska jag göra? 
Det kommer i perioder,  ibland är jag hur pigg som helst och sen helt plötsligt kan jag bli såhär i flera veckor, extremt jobbigt..
Jag vill vara pigg, jag har massor att göra som jag vill göra men som jag inte har ork till.. 
Så tittar jag mig omkring och ser att alla andra är som vanligt hur pigga och glada som helst,  alla utom jag.
Jag vill bara ha den där energin, ge mig den. SNÄLLA.

Bättre sent än aldrig

Ja, jag har ju glömt att berätta om vad vi gjorde i lördags!
Nu har vi äntligen efter 5 månader bestämt oss för att köpa ett nytt köksbord, vi flyttade ju in det stora köksbordet vi hade till stora rummet tills jag fyllde år så alla skulle få plats, och sen dess har det vart helt tomt i köket!
5 månader, helt sjukt.. men i alla fall, jag har nu beställt mitt alldeles egna köksbord, och Robban beställde stolarna, så nu är det snart på väg hem till vårt kök :):)
Det känns väldigt onödigt just nu att köpa ett bord för typ 3tusen,  men jag hoppas det är värt det, mitt fina :):)
Det fick firas på kvällen,  vi åkte först till Elin och Rikard och för grillning och sen lite dricka,  framåt mörkret åkte vi alla till vallen, men det var inte en rolig själ där så vi åkte vidare hem till oss och fortsatte med festandet här! 
De flesta åkte hem ganska tidigt men iaf jag, Robban, Janna, Teresia och hennes kille fortsatte ett par timmar till, mycket trevligt :)
Så nu hoppas vi i alla fall att bordet kommer till nästa helg när Robban fyller år! :):)

Tänk om man vore 10 år igen -

Fanny går bara bättre och bättre nu,  hon är verkligen en ponny som har huvudet med sig i allt hon gör! 
Helt underbar :)

Långben, vet inte riktigt vad jag ska säga där men det är bara att jobba på - jobba som "vanligt" här hemma, bara bygga upp honom, sen måste jag försöka få bort hans spändhet,  så som han var i älvkarleby är liksom inte nå kul,  han var lite spänd igår igen eftersom vi tränade på en ny bana,  han gick ganska ordentligt hela passet som egentligen skulle vara 1 timme men som blev 2 timmar lång, och avslutades med att hoppa banan 3 gånger på rad, och ja han blev bättre sista varvet, men det var ändå inte helt okej..  Så nu ska jag proppa honom med tävlingar, är så jävla glad inom mig att jag kommer kunna tävla hela sommaren nu, i af planera, känns så jäkla bra, är verkligen HELNÖJD !! :):)   
I af, han ska gå så mkt som möjligt, och jag ska försöka få honom ur hans lilla bubbla,  och sen ska vi försöka få honom till att jobba igenom lite mer, gramanen har funkat super och han har utvecklats massor, men det är ändå massor kvar att jobba på - ska sätta på ett annat bett på honom till nästa träning och så får vi se där hur han går..
Det känns ändå att han blivit mkt starkare nu, han har verkligen fått en helt ny personlighet på hinder och träning överlag,  det känns verkligen super kul! 
Ska ta ut honom på en sväng idag, men med risk för lite träningsvärk så blir det bara en härlig ute tur i det här galet härliiga vädret :)  

Resten av hästarna får faktiskt vila, fanny reds igår då när Robban fick agera kameraman, och Romme var ute på en kort sväng han med, i morgon kommer veterinären hit och ska vaccinera honom med, skönt att ha det gjort faktiskt några dagar innan den går ut, annars blir det ju som vanligt att man ringer samma dag den går ut och tramsar ;)


Bara älskar den här bilden - 

Sommar och sol -

Kom igen sommaren , jobba på och kom hit!  
Är riktigt trött på de här tråkiga vädret nu..
Tog lite kort i förrgår när det var lite sol ute, och nu har jag klippt och klistrat lite, har kommit in i fotomanin nu,  vill bara fota allt som finns - men det är tråkigt utan solen som lyser upp allt mkt finare.. 

Fanny var lätt att fota , men bums vare värre med-  hon ville inte alls vara med på bild .. 
Bilderna på Bella är sen i somras,  hon har växt en del sen dess måste jag säga!

Sådärja!

Vilket galet härligt väder det är idag! 
Tur att man inte ligger helt däckad i soffan, som antagligen ganska många gör idag..
Helgen har gått fort, jag har jobbat för det mesta,  ska snart göra mig klar för att åka iväg och jobba kvällen ut..
Var på tävling i söndags, jag vet inte vad jag tyckte faktiskt, Långben var väl som vanligt , fast lite spändare än vanligt såklart..  Men han skötte sig, det var inget annat konstigt..
Romme skötte sig också väldigt bra, han var lugnet själv och verkade trivas ganska bra på tävlig, tyvärr var han jätte trött i andra klassen och rev ganska mkt, men det var inte värre än att han var trött, antagligen både i huvud och kropp! 
Får se hur jag lägger upp planeringen nu för de kommande veckorna..
Idag har jag jobbat bommar, känner mig riktigt nöjd,  Fanny travade 4 bommar utan att ens bry sig, hon lyfte så fint så och hade stenkoll var hon satte fötterna - super kul! 
Långben fick trava cavaletti, första gången faktiskt som han gjorde det riktigt bra, tidigare har han bara rusat igenom och typ tagit med sig varje bom som går, men idag väntade han väldigt fint och det kändes faktiskt som att även han hade ganska bra koll på var han satte fötterna..  Riktigt kul!  Kanske har gett resultat att faktiskt trava vanliga bommar som jag gjort en hel del på senare tid! :):)

RSS 2.0