Film från Uffeträningen!


Sista mars!

Hua vad jag vaknade tidigt i morse, lite väl tidigt.. Men som tur var så ställde man ju fram klockan så att jag fick en timme framåt på köpet!  :) 
Tog en sväng med hunden och sen fick hästarna gå ut, det är rätt fin utsikt härifrån och speciellt på morgonen när solen är på väg upp.



Har knåpat ihop en liten film från igår som jag just nu håller på att ladda upp. Madde red ju Långben för Uffe, det var ungefär precis så som jag hoppades på, Uffe pressade lite mer och Madde fick känna lite mer på den "riktiga" hästen..  Jag kan inte klaga nånstans, jag hade absolut inte ridit bättre själv - jag som inte ens fattade vad han sa åt henne att göra ibland ;) 
Vi fick väl båda två lite saker att tänka och jag framförallt att träna på, får se hur det går.. 
Filmen kommer om en liten stund, den är inte riktigt klar än.. 

Jag har precis badat hunden, så nu är hon lite fräschare! 
Så nu ska jag snart kila ut i stallet och fixa klart där ute :) 


8.10

Tidig lördagsmorgon som vanligt..
Men idag fick den börja med en kort promenad, har ju lillhunden här..
Sen var det raka vägen ut i stallet!
Har precis ätit frukost, och försökt få i hunden lite mat. Det märks hur gott det är med hundmat nu när hon är själv och inte måste äta upp innan dom andra gör det åt henne!
Jag körde pappas grej och blandade i ett ägg, då fick hon i sig lite i alla fall :)
Idag ska jag till Tierp igen, Madde ska rida Långben för Uffe! Hon ska rida igenom ett LA program, ska bli spännande att se! :)
Nu blir det i alla fall en eller ett par minuter på soffan innan stallet ska fixas!


Långfredag.

Vaknade första gången kring 5 tiden när Robban gick upp, andra gången vid 6 för att jag frös (satte på värmen och somnade om) Och sen ringde klockan vid 7 så då var det bara att knalla upp.. 

Fixade hästarna direkt, borstade småtjejerna och klippte faktiskt manen på båda två lite grann, bara toppade bort det som är mest slitet så det blir lite lättare att borsta.. Dom blev så fina så! :) 

Nu sitter jag i soffan och funderar på att äta frukost, eller helt enkelt vänta tills lunchen hos mamma som jag ska på senare idag. Ska förbi stan och köpa en liten present åt pappa som jag ska sätta vid graven idag 

Hästarna ska trimmas, Zally ska få ta det lite lugnt idag eftersom hon gick ett långpass igår, Långben däremot ska ridas igenom ordentligt så han är snäll i morgon när Madde ska rida honom igen ;) 
Men det får bli framåt eftermiddagen/kvällen, tar stan och mamma först och hästarna senare idag för nu ska jag fixa min tvätt, har en hel del som ska vikas och hängas och sen ska även akvariet få sig lite kärlek!
På med lite musik bara så är det mkt lättare.. 
Robban är som sagt inte hemma idag, han och Rikard åkte iväg tidigt i morse, dom skulle kolla på någon bil och sen åka till Elmia så det visar sig när dom kommer hem helt enkelt :) 

Jag tog en joggingtur och ett kort styrkepass igår, och tänkte att jag skulle masa mig ut idag igen bara för att, speciellt när det är så svårt att motstå allt sånt där gott.. 
Ni vet, den dåliga traditionen under påsken!

 

Skärtorsdagen

Bra dag!
Soligt och så kallat varmt :)
Hästarna var duktiga båda två idag, speciellt Zally som skötte sig super!
Direkt i morse efter att ja fixat hästarna gjorde jag den där hallon cheescaken med kladdkakebotten så den är jag och Robban på väg med till våla nu!
Vi ska fika med Sanna och Danne! :)
Har letat och hittat påskägg idag dessutom :) duktig han min pöjk ;)
Tjing!


trött!

Ujj, har varit hur trött som helst idag! 
Har inte gjort mkt alls idag, pluggat en del, sovit ett par timmar.. 
Fixat stallet och ridit - Zally gick riktigt bra idag faktiskt, hon börjar bli väldigt ridbar nu så det känns hur bra som helst!  Lite mer styrka och kraft i galoppen bara, sen så..  
Men hon kändes riktigt bra, det kommer sakta men säkert! :) :) 
Blev lax och potatis till middag, nu är hästarna precis nattade och jag ska precis krypa ner i sängen och kolla på Grey's.  Helt okej onsdagkväll. 
Zally är lite fläckig just nu, men hon har äntligen börjat få sin mörkare sommarpäls!
 

Filmen från dagen!


Det här är alltså första gången Madde rider Långben! :) 


Tisdag

Ja i morse gick jag direkt ut i stallet, gav djuren mat och släppte ut alla utom Långben som fick åka med upp till Tierp på träning! Madde red honom för Eric Lette :) det gick bra, han var nöjd och jag tror Madde också var nöjd :)
Sen var det bara hem, packa ut, äta lunch och byta om.. Åkte in till stan, tog bussen! Fick åka gratis idag med, så de va ju bra ;) hämtade upp mamma och skjutsade hem henne, Robban kom dit så vi fikade lite innan vi åkte vidare mot harbo. Åkte direkt upp till Oscar som bjöd på mat, så nu har vi varit fram en snabba till affären- jag ska knalla ut och fixa klart hästarna och sen krypa i säng :)
Film från träningen kommer :)


Ovanligt tidig måndag morgon!

Inte är det ofta min klocka ringer före Robbans direkt..  Men det gjorde den idag! 
Gick upp vid halv 6, klädde på mig och skulle gå ut och starta bilen, volvon alltså.. och åka, men det ville då inte den heller.. 
Fick hjälp av Robban att kabla igång med hjälp av min superbil ;)  Lite sen har väl aldrig skadat? Som vanligt när det gäller mig , eller?   
Åkte i alla fall och hämtade upp först Danne och sen Matte och styrde vidare mot arlanda..
Kan inte låta bli att bli väldigt avis.. Tänk så skönt med lite utomlandsvärme, långa dagar vid vattnet, drinkar, god mat!   Ja, drömma går ju alltid ;)
 


Sen åkte jag hem igen, tog en sväng förbi Robbans jobb och bytte bil eftersom jag ska iväg med Långben senare idag :) Ska bli kul, han verkade lite småknäpp även i morse så vi får se hur det går ;) 
Jag ska ju hoppa Sessan samtidigt, så det ska bli kul :D 
 
Men först blir det ett par timmars pluggande, sitter med en kortare uppsats som ska göras klart idag.. 
Sen ska jag försöka städa lite och njuta lite av den underbara solen!! :) 
 

Zally.

 

Dagens runda! 





24/3

Gårdagen bjöd på lite allt möjligt, var på min mormors 70-års fest här framme i harbo, det var mest släkt och lite av hennes egna vänner! Vi åt mat, sjöng, och sånt där man brukar göra :) 
Efter det åkte jag och Robban, jag körde kan ja ju tillägga, i af vi åkte upp till haga och hämtade Tessan, Hanna och Jessica och åkte vidare till Magnus som hade fest, mötte upp andra Jessica efter vägen med! :) 
Vi var inte där allt för länge, men det var rätt mkt folk i alla fall!  :) Vissa fullare än andra ;) 
Åkte hem och sov rätt tidigt eftersom jag skulle tävla idag.. 
 

Dagen började med Zally, hon var lite sådär småspänd och busig när jag började rida fram, men hon kändes bra när vi kom igång och hon gjorde en felfri runda - lätt och avslappnat, hon tittade till på nåt här och där men annars super cool :) Kändes som inga problem alls!  Film kommer snart..  Håller på att ladda upp den med vårat as snabba internet?

Sen gick Långben första klassen, och ja det började väl vid veterinären där han faktiskt sprang lugnt och snällt.. 
Sen vet jag inte vad som flög i honom? Helkonstig blev han, superspänd och kändes typ livrädd.
När jag red fram honom då travade och galopperade jag iväg en sväng, max 5-10 minuter och han var sjöblöt, verkligen helt helt fel. Jag kände hur hans hjärta höll på att hoppa ur kroppen, och jag fick honom verkligen inte till att lugna ner sig! Han fick skritta en bra stund innan jag gick in på framhoppningen, där skötte han sig som vanligt, och sen när jag kom in på banan så höll han på att dö igen tror jag :P Jag försökte verkligen att hålla masken, bara vara hur lugn som helst, men det hjälpte inte.. Det var ändå ingen dålig runda, ett pet.
Jag vet inte vad det var med honom, han typ var as stressad hela han efteråt & bara flängde runt även fast jag hade suttit på honom i typ en timme och då brukar han normalt sett vara stencool, så jag valde att inte hoppa andra klassen utan åkte hem istället. 

Blir nog en tidig kväll ikväll, typ söndagsmys i soffan :) 

Kung fu panda!

Man ska inte vakna klockan 6 om man gått kommit hem vid 3! Varför kan jag inte förstå det?
Hästarna blir nöjda i alla fall som får komma ut tidigt :)
Åkte fram till Tessan igår kväll med några andra brudar och drack lite, sen styrde vi mot stan. Först gick vi en sväng till terassen och sen gick vi till bj :) hade en kul kväll, och träffade dessutom på Jessica !! :)
Tror ja va hemma vid 3.. Vaknade som sagt 6 i morse pigg som satan..
Hästarna är klara så nu ligger jag o soffan, kollar på tv under en filt och ska försöka somna om :)
Idag ska hästarna trimmas eftersom vi åker på tävling i morgon och sen ikväll blir det firande av mormor! Men då blir jag i alla fall nykter! ;)

Seriöst, bröderna fluff?!   Sämsta programmet någonsin.. hahahaha!

Ser ut att bli en fin dag idag!

 


FREDAG !!

Yeeey, äntligen fredag!! :):):)  
Fick Robban hemma idag till på köpet, han var ju hos doktorn igår så då blev han hemma idag eftersom det är lite extra synd om honom ;)  
Själv är jag lite rasslig i halsen och hoppas verkligen inte att det bryter ut någon jäkla förkylning nu - även om den inte alls känns långt borta.. 
Ska åka in till stan idag, ska försöka leta upp nåt snyggt att ha på mig, Robban åker med så vi lär väl hitta nåt snyggt åt han med!  :)  det brukar iofs vara lättare än till mig så vi får se.
tänkte försöka slänga ihop den där asgoda kladdkake-halloncheescaken idag om jag hinner, är galet sugen! 
Speciellt med tanke på att jag inte kan äta, jag kan bara inte, några tuggor går i bara för att magen skriker, sen tar det stopp.. Men, det har väl ingen dött av antar jag! 
Småhästarna börjar bli så fina nu när pälsen börjar ramla av, så nu syns hennes ärr väldigt tydligt, men det är riktigt fint måste jag säga, det hade kunnat bli riktigt fult, tur på fina tjejen 
Det syns inte så bra på bilden däremot, det var svårt att få till en bild...
 


Dax för frukost! I den mån de går.. 
puss å kram

torsdag .

Igår blev det inte mycket gjort här hemma direkt - var helt död största delen av dagen, gjorde ett par uppgifter och sen sov jag ett par timmar.. 
Bara Zally blev riden, hon kändes bra fast hon var lite sprattlig, busig och sådär knäpp som hon blir ibland! 
Långben fick en vilodag, ska rida igenom honom lite mer ordentligt idag, ska försöka hoppa några språng på båda två inför helgen! :) 
Tog in hästarna tidigt och åkte hem till mamma, Robban åkte dit direkt efter jobbet med lastbilen så vi kunde hämta hem lite mer hö :) Så nu har jag så ja klarar mig ett tag!  :) 
Mattias var hos mamma så vi stannade kvar och åt middag, mamma kollade igenom min uppgift lite grann med som jag inte fått till än - vet inte om jag blev så mycket klokare på det ja, men det visar sig..  
Kom hem kring 22 tiden, Robban hade hunnit lasta av höet så jag nattade hästarna och mig själv  :)

Har fått en hel del plugg gjort nu på morgonen, känns bra att det inte är så mkt kvar nu! :)  
Sen ska jag knalla ut och fixa hästarna och göra i ordning dom för idag, lär krossa lite korn också.. 
Måste göra rätt mycket idag, för det blir inte mycket tid till övers i morgon.. 
Vad händer i morgon? Någon som ska hitta på nåt?  :) 
 
 

Mys!

Igår åkte jag, Jessica och Jennie hem till Madde på tjejkväll! Åt en massa gott och bada bastu! :) super trevligt!
Kom hem strax före halv 2 i natt så ja känner att ja e lite trött idag, vaknade inte när Robban gick upp vilket är första gången på evigheter..

Så är man vaken halva nätterna får man ju sova halva dagarna, eller? ;)


tisdag.

Dagen blir för det mesta som vanligt, en del plugg, hästarna ska motioneras och stallet ska fixas- 
Och sen jäklar, då drar jag till månkarbo, möter upp Jessica, åker vidare och möter upp Jennie och Madde för tjejkväll! Bastumys en tisdag, hur bra kan de bli?!  :)  



jag har inte ont i magen, men jag är spänd som fan, fattar inte varför =/ 
känns som att jag spänner ut magen hela tiden, haha.. inte ett dugg trevligt. 
kan typ inte äta nåt, är as hungrig men känner mig typ bakis när jag väl börjar äta?
 
internet fungerar typ var 5:e minut, blir snart tokig! 
så är det väl alltid när man verkligen behöver det? 
 
 

18 mars

Ja, igår var jag då inte så vidare pigg heller.. 
Var helt ledsen i ögonen på kvällen för att dom var så trötta :(  
Men det var man väl inte mer än värd med tanke på den lilla sömn som helgen gett!
 
Jag vet att det är många som undrar vad fan jag håller på med?
Och jag kan inte riktigt förklara det hela på ett bättre sätt än att det går bra nu helt enkelt.
Bättre sent än aldrig så känner jag att jag måste kunna stå på egna ben och fatta egna beslut, och jag kommer inte göra hur stora förändringar som helst, men början på det här året känns verkligen som en nystart på i stort sätt allt och jag kommer säkert göra många saker och fatta många beslut som jag själv inte kanske ens trott eller räknat med. Det känns som om den stora hemska ryggsäcken jag haft på mig senaste året har ramlat av, och det njuter jag av. Sådetså! :) 
Gårdagens norrsken och dagens strålande sol är ju dessutom bara extra plus i vardagen!
 


 

Söndag morgon!

Ja, uppe idag med :) fast de vart inte ens sent igår så det var lugnt!
Var hos Stefan och drack ett par glas vin..
Har varit ute i stallet på morgonen och serverar nu Robban och mig frukost på sängen = söndags lyx!
Idag blir de nog rätt lugnt, hästarna ska ridas bara så ja får kanske lite mer tid till min uppsats som snart e klar..
Men först blir en film och kanske en liten powernap ;)
Puss å kram!


lördag morgon!

God morgon!  
Varför är jag så ovanligt pigg och glad såhär dom dagarna när jag ska vara helt slut och sova till 12? 
Både idag och förra helgen har det varit samma sak, kommer i säng vid 3-4 tiden, har klockan ställd på typ halv 8 och vaknar kvart i 7 klarvaken och as pigg!  

Skulle egentligen varit på träning idag, men det blev inställt även idag :(  
Hoppas Cia blir bra snart, vi vill hoppa!! 
Trimmade båda hästarna igår och dom känns bra båda två, klippte även båda så dom blev lite fina igen :)  
Ska ut en sväng idag med, men jag tror båda två ska få bli tömkörda idag..  Perfekt att motionera både mig och hästarna samtidigt =) 
Tråkigt i alla fall att det inte blev nåt idag, men så äre..
Det blir kanske lite mat och ett par glas vin ikväll med istället då ;) 
 
Veckan har gått sjukt fort och jag känner att jag fortfarande lever på förra helgens energiboost när Jennie, Madde och Jessica var här, taggar som satan till nästa gång!!  
Har bakat bullar, rätt okej att ha i frysen!  =)


Igår i alla fall så kom Sara hit efter jobbet, Robban och Oscar fixade hennes bil :)  
Vi tog en promenad runt harbo och gick förbi kyrkan och hälsade på morfar. 
Kirrade lite fläskfilé i mango chutney , tummen upp på den (Y) 



Sen gjorde vi oss i ordning och åkte först till en ja såkallad fest, men hoppade rätt fort på tåget att åka med Danne till stan för att hämta upp Matte, och ja vi var ju kvar där ett tag och hade faktiskt kul, trot eller ej, och speciellt så ska väl inte jag klaga som hade 4 killar med mig ;)  hehehe!  
Vi åkte en raggarunda i stan och stannade en sväng på max, helmysigt!
 

 


Puss å kram!  

Mys!

Fruktsallad och Benjamin Button :) helt ok!


Måndag 11/3

Ååh, plugga plugga.. Måste bli klar nu !!
Är lite less ;)
Har suttit hela dagen idag i stort sätt..
Långben har gått en sväng och Zally har stått idag med, hon var i af lite piggare idag.
Småttingarna har blivit verkade nu på kvällskvisten, Robban hjälpte till att hålla i och dom skötte sig suveränt båda två :)
Jag har sparkat sönder mitt ben, skulle sparka ut isen på ena vattentunnan i morse och höll på att dö, har ont som fan fortfarande.. Skulle inte förvåna mig om de e en spricka eller nåt , men men..
I lördags hade jag sällskap av Madde, Jennie och Jessica här- längesen jag hade så kul , längtar redan till nästa gång ;)
Sitter nu och kollar på tv och varför är det alltid killar som är med på matätartävlingar, typ korv med bröd? Varför ens vara med? Galet äckligt!


8/3


Fredag underbara fredag!

Dax att gnugga geniknölarna och försöka få den där jävla uppgiften klar idag, har bara suttit nu i 2 dagar redan..
Sen ska jag förbi systemet idag, om inte Robban gör de.. För att tappa några knölar :p men det är de värt :D taggad som fan tills i morgon när brudarna kommer hit !! :)
Ska hem till mamma ikväll och prata lite, ska ta med grejer så jag kan fixa Zallys tappsko! Ska rida hästarna en sväng och så ska jag krossa korn, måste fixa min tvätt och dammsuga och fixa åt fiskarna och.. Ja säg vad jag inte har att göra! Fullt upp hela dagen kan man säga..

Skulle gärna kunna dissa skitgörat och hänga på Sanna och Danne i stället ;)

Har lagt märke till att lille Sky har börjat kaxxa på sig, nu börjar hon trotsa syrran.. Ser så gullig ut ;)

Nej, dax att sätta fart! Ting :)


söndag kväll!

Kan inte säga annat än att det varit en bra dag idag, har fått mycket fast ändå inte gjort idag!
Framför allt så har vi fått krossen på plats och igång, så jag har krossat en tunna med :)
Har röjt undan en del grejer och packat all plast från höbalarna i en säck som Robban tar med till jobbet i morgon.
Hästarna har faktiskt vilat, de har mest stått i solen och njutit! :)
Vi köpte ju en balgrip, så nu är den nästan färdig att använda, Robbans pappa har snäll som han är satt på nya fästen som ska passa traktorn.. Så sen är det förhoppningsvis bara att brumma igång med den!
Jag har precis kört in ett par skottkärror med ved och ska nu laga lite mat, det blir en myskväll med potatisgratäng, fläskytterfilé och en sallad - måste ju passa på att lyxa till det nu när Robban ska iväg ett par nätter..
Självklart blir det Falk ikväll med, tv4 kan verkligen det där med att avsluta söndagarna på helt klart bästa sätt! :)

Det var bara ett litet minus..
För ett par dagar sen så pajade ena lysröret hos fiskarna, och ja igårkväll så dog även det andra, så just nu simmar fiskarna i svart vatten ;) Är det skillnad på vad man ska ha när man köper nytt? Är det bara längden som spelar roll eller finns det massa olika sorter? Det där är rena djungeln för mig..

3/3-13

Igår var jag iväg med Zally till jälla och hoppade, hon kändes super! 
Lite sådär "tittig" på omgivningen när vi kom in på banan, men när hinderna väl kommer så har hon fullt fokus på de så sen släppte hon det mesta av spänningarna när vi väl kom igång. 
Banorna flöt på riktigt bra, hon hoppade luftiga lätta språng, tappade inte galoppen utan fortsatte framåt hela tiden så känslan var super! :)  Hon kommer bli galet rolig framöver tror jag! 
 
Framridningen var inte så rolig... snö, blåsigt, kallt.. 
 
Väl på banan var det lite trevligare!
a
 
Idag ska vi mecka ihop kornkrossen, njuta en stund av solen, packa in lite ved och lite sånt trams.. 
Sen i morgon åker Robban till skåne och blir borta ett par dagar, så jag blir ensam här hemma! 
Känns konstigt, har bara sovit här själv ett par nätter på 5 år  :P 
 
 

Låång dag!

Ja, idag har det varit en lång dag, men en bra dag!
Gick upp vid 6 i morse, fixade alla hästarna och packade allt och åkte iväg med mamma upp till Högbo för tävling.
Fick inga perfekta rundor, men det var verkligen roligt, han kändes bara så himla bra på nåt sätt! :D
Första klassen hade vi 1 ner, hade lite för dålig galopp och hamnade i ett tillbaka läge, i andra klassen hade vi 2 ner, först in i kombinationen, tyckte jag hade allt på det säkra, men ska jag vara riktigt petig så kom jag kanske några cm för nära, och sen fick jag väldigt långt på en distans, så där blev han istället lite flack.
Men han hoppade igenom i stort sätt alla språng, fin höjd och med kraft i sprången.
Väl hemma, typ 18- 18,30 så var det bara att packa ur allt igen och ladda om, kollade igenom filmerna och bytte om, ut och red Zally en sväng som ska iväg och hoppa i morgon och hon kändes bra :)
Åt middag vid halv 9 kom iväg till stan vid 9 och är nu hemma igen efter att ha hämtat Robbans bil.
Nu blir det till att dö en sväng i soffan med resterna av Jessicas asgoda efterrätt :D

tjing!


I can fly -


Sträcker fint på bakbenen! 

RSS 2.0